820 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 5 θάνατοι το τελευταίο 24ωροΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, 04:42

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 820 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στη νήσο να φθάνει τους 32.831.

Ακόμη πέντε θάνατοι ασθενών με την COVID-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα της Καραϊβικής σε 238 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Η Αβάνα συνεχίζει να αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας (378 μολύνσεις), ενώ σοβαρή κρίνεται επίσης η κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες Σαντιάγο δε Κούμπα (141 κρούσματα) και Γουαντάναμο (50).

Σύμφωνα με μοντέλα που ανέπτυξαν ειδικοί του Πανεπιστημίου της Αβάνας, ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων θα φθάσει στην κορύφωσή του στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, τόνισε ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Παρότι – συγκριτικά  – η Κούβα παραμένει η καλή μαθήτρια της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, η χώρα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων συνεχίζει να δυσκολεύεται να ελέγξει το δεύτερο κύμα. Το άνοιγμα των συνόρων στις αρχές Νοεμβρίου και κατόπιν η μαζική άφιξη επισκεπτών από το εξωτερικό, πρωτίστως κουβανοαμερικανών που πήγαν να επισκεφθούν συγγενείς τους την περίοδο των γιορτών, εκτροχίασαν την κατάσταση.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, 04:42Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει