Α. Αγραφιώτης: Όλη η αλήθεια για την έρευνα των Τούρκων στα κινητά των στρατιωτικών μας

Αναφορικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα για τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ο Άγγελος Αγραφιώτης, Σύμβουλος Διαχείρισης Κινδύνου της Εταιρείας Α&Κ Risk Management Consulting και Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, εξηγεί:

Όπως θα δείτε και στο Video του BBC, εδώ και αρκετά χρόνια οι κρατικές υπηρεσίες όλων των χωρών, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και πληροφοριών, έχουν εφοδιαστεί με παρόμοια μηχανήματα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν οποιαδήποτε SIM Card, ακόμη και εάν ο κάτοχός του έχει σβήσει τα αρχεία.

Τα μηχανήματα αυτά μπορούν να «διαβάσουν» ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Κλήσεις, ονόματα καλούντων και κληθέντων, σημείο κλήσης, SMS, MMS, σημειώσεις, φωτογραφίες, Video, Whatsapp, Signal κ.α.

Η διαδικασία αυτή δεν παίρνει πάνω από 30΄και τα στοιχεία που εξάγονται στη συνέχεια αναλύονται από αλλά τμήματα των κρατικών υπηρεσιών και συνδυαστικά προκύπτουν στοιχεία, τα οποία αξιολογούνται και παραπέμπουν τους υπόπτους σε δίκη.

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε μόνο δικαιολογία είναι ότι οι Τούρκοι μετά από 1 μήνα δεν έχουν καταφέρει ακόμη να «διαβάσουν» τα κινητά τηλέφωνα των στρατιωτικών μας.

Προβληματίζει φυσικά και η θέση του Έλληνα εμπειρογνώμονα, τον οποία σύμφωνα με τα Ελληνικά ΜΜΕ έχει σταλεί στην Τουρκία, την άποψή του οποίου δεν έχουμε ακούσει.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Τουρκική κυβέρνηση εδώ και χρόνια επενδύει στις αρχές επιβολής του νόμου και στην πανίσχυρη ΜΙΤ (Τουρκική υπηρεσία πληροφοριών) μόνο ως δικαιολογία μπορούμε να θεωρήσουμε την κωλυσιεργία των Τούρκων και παιδική τη δικαιολογία που χρησιμοποιούν.

Άποψή μου είναι ότι πρέπει να παλέψουμε μόνοι μας αυτή την υπόθεση, έναντι του Τούρκου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να πάψουμε να ελπίζουμε σε βοήθεια από τον οποιονδήποτε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσφατα του έδωσε 3 δις € για το μεταναστευτικό και όπως κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής κος Νίκος Ανδρουλάκης του έδωσαν ακόμη 83 εκ €, με τα οποία προμηθεύτηκε τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία μάλιστα έβαλε σε παραμεθόριες περιοχές της πατρίδας μας.

Η Γερμανία αποφάσισε τη συμπαραγωγή με τους Τούρκους αρμάτων μάχης, και την προμήθεια συστημάτων ασφαλείας για τα υφιστάμενα.

Το ΝΑΤΟ αρκέστηκε σε ευχολόγια…

Η Αμερική διάκειται ευμενώς απέναντί μας, ο Αμερικανός πρέσβης Geoffrey Pyatt είναι αρκετά ενεργός, αλλά είναι άγνωστο τι θέση θα πάρει η χώρα του και εάν θα ενεργήσει επιχειρησιακά υπέρ μας, σε περίπτωση που η Τουρκία αποφασίσει να μας επιτεθεί.

Δυστυχώς όλα είναι στα χέρια της Τουρκικής «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει