ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: “Οι ανατριχιαστικές προφητείες για εκατοντάδες κρουσμάτων και εκατόμβες νεκρών, δεν εκπληρώθηκαν…”

“Είναι ακριβώς αυτοί οι ίδιοι που παραληρώντας μας κατηγορούσαν για τον αντίθετο ακριβώς λόγο, όταν λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθύνσεις της επίσημης Πολιτείας λαμβάναμε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας π.χ. την παραλία…”

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ουδεμία διάθεση θα είχαμε να ασχοληθούμε με τα πάσης φύσεως «κοράκια» που, χωρίς αιδώ και ξεχνώντας την περιβόητη… ενσυναίσθησή τους, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που βιώνουμε όλοι, και ιδιαίτερα βεβαίως οι οικογένειες των θυμάτων, από την πανδημία, δίνοντας απαντήσεις στα όσα ανυπόστατα και ψευδή διατύπωσαν σε βάρος μας. Ωστόσο επειδή συνεχίζουν την απαράδεκτη και την ίδια βρόμικη πρακτική τους, ακόμη και τώρα που η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει, είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε.

Με απόσταση δυο και πλέον εβδομάδων από την όμορφη και λαμπερή τελετή φωταγώγησης της πόλης μας και οι ανατριχιαστικές προφητείες για εκατοντάδες κρουσμάτων και εκατόμβες νεκρών, με τον προκαταβολικό μάλιστα επιμερισμό ευθυνών σε μας (!), από τα γνωστά ανθρωπάκια, που πάσχουν από βαριά και ακραία… ενσυναίσθηση, δεν εκπληρώθηκαν.

Οι ίδιοι οι πολίτες λειτουργώντας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με την προτροπή και τη συμμετοχή της Δημοτικής μας Αρχής, τηρώντας όλα τα μέτρα που απαιτούνταν, διέψευσαν τις “αυθεντίες” αυτές και τις προσδοκίες που έτρεφαν στη βάση μιας φρικτής αντίληψης ότι μέσω μιας τραγωδίας μπορεί να δικαιωθούν και να εκτιμηθεί, επιτέλους, η μηδέποτε αναγνωρισθείσα τεράστια αξία τους!

Έτσι επιβεβαιώνεται και η σοφή παροιμία που θέλει το Θεό να μην ακούει, ευτυχώς, τα κοράκια. Γιατί αλλιώς θα ήμασταν όλοι πτώματα. Καθώς λοιπόν τα πάσης φύσεως «κοράκια», πολιτικά, αυτοδιοικητικά, «δημοσιογραφικά», συνδικαλιστικά και άλλα, από την πόλη αυτή δεν λείπουν, καλό θα είναι να τα αποκαλύπτουμε. Για όσους ενδεχομένως παραπλανώνται και δεν αντιλαμβάνονται, καλή τη πίστει, τα πραγματικά τους κίνητρα και τις ανομολόγητες επιδιώξεις τους.

Είχαμε τονίσει και τότε, το πράττουμε και τώρα, ως απάντηση σε αυτή την ανίερη σπέκουλα που συγκεκριμένοι άνθρωποι χωρίς αιδώ επιχείρησαν και επιχειρούν: Σεβόμαστε τη μνήμη των συμπολιτών μας που “φεύγουν” τόσο άδικα από την πανδημία και συμμεριζόμαστε ειλικρινά τον πόνο των οικείων τους.

Όμως οφείλουμε, ως κορυφαίος θεσμός της πόλης, να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουμε, στο βαθμό που μπορούμε, να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες, οι ανησυχίες και οι αγωνίες των χιλιάδων συμπολιτών μας, που δίνουν καθημερινά τη σκληρή μάχη της επιβίωσης. Αντί του υποκριτικού, δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις, θρήνου και της επίδειξης άκρατης… ενσυναίσθησης επιλέγουμε με μέτρο, σύνεση, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής στην κοινωνία μας που τόσο τις έχει ανάγκη.

Και να μην ξεχνάει κανείς, για να αξιολογήσει και την αξιοπιστία τους, ότι είναι ακριβώς αυτοί οι ίδιοι που παραληρώντας μας κατηγορούσαν για τον αντίθετο ακριβώς λόγο, όταν λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθύνσεις της επίσημης Πολιτείας λαμβάναμε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας π.χ. την παραλία…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει