Αυτό είναι το υπόμνημα προς την Αχτσιόγλου από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας

Διαβάστε το υπόμνημα, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας και οι Συμβασιούχοι – Παρατασιούχοι ν. Μαγνησίας καταγγέλλουμε την απόφαση της Κυβέρνησης να αφήσει εκτός εργασίας το σύνολο σχεδόν των Συμβασιούχων – Παρατασιούχων του ν. Μαγνησίας.

  • Στον ν. Μαγνησίας με την διαδικασία του ΑΣΕΠ προσλήφθηκαν 13 άτομα από τους 127 Συμβασιούχους- Παρατασιούχους που δούλευαν στους 5 Δήμους του νομού και που είχαν πιάσει δουλειά οι περισσότεροι πριν τρία χρόνια, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μακροχρόνια άνεργοι όλοι τότε και από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
  • Σε όλη την Ελλάδα το 90% των Συμβασιούχων – Παρατασιούχων έμεινε εκτός εργασίας.
  • Η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει τους Συμβασιούχους – Παρατασιούχους εργαζόμενους στα δικαστήρια με αγωγές κατά της απόφασης της κυβέρνησης, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί θέμα με τον ΟΑΕΔ και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην δικαιούνται ταμείο ανεργίας λόγω των αγωγών που έχουν καταθέσει.

Το σωματείο μας εδώ και χρόνια δίνει μάχη προβάλλοντας ως κύριο αίτημα το  “μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους” και τη μονιμοποίηση των συναδέλφων Συμβασιούχων – Παρατασιούχων.

Θεωρούμε ότι οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι σταγόνα στον ωκεανό και ότι με την υποστελέχωση που υπάρχει στις υπηρεσίες των δήμων, χρειάζεται να προκηρυχθούν πολλαπλάσιες θέσεις μόνιμης δουλειάς σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, και στο Δήμο Βόλου, και φυσικά όχι μόνο στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό.

Καλούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Καλούμε την κυβέρνηση, όλοι οι συνάδελφοι Συμβασιούχοι – Παρατασιούχοι να επιστρέψουν στην δουλειά τους και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου!

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα βάλουν τέρμα στην πολιτική που ακυρώνει τη ζωή τους και τη λειτουργία των δήμων».

Βόλος 4-5-2018

Μπορεί επίσης να σας αρέσει