Αγοραστός και Μπέος εγκαινίασαν τη νέα γέφυρα του Ξηριά, στο ύψος της λαχαναγοράς

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, από τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, τα εγκαίνια της νέας οδικής γέφυρας στον Ξηριά, στο ύψος της Λαχαναγοράς, στην προέκταση της οδού Σκουφά, που είναι εναρμονισμένη με την πρόταση των μελετητών της «Παράκαμψης και εισόδου πόλεως Βόλου από Μπουρμπουλήθρα μέχρι Λαρίσης.»

Οπως τόνισε ο κ Μπέος πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια και τελικά κατασκευάστηκε χάρις στην καλή συνεργασία Δήμου Βόλου και περιφέρειας Θεσσαλίας και προς τούτο ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστό.

Αν και περνούμε μια περίοδο κρίσης η καλή μας συνεργασία επιτρέπει την παραγωγή έργου, όπως αυτό που εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους επιχειρηματίες, κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις; του κ. Αγοραστού που αφού εξήρε τη συνεργασία με το Δήμο Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο σημείωσε ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο έργο, ουσίας, που διασφαλίζει την γρήγορη και κυρίως ασφαλή διακίνηση ανθρώπων και προϊόντων.

Ο κ. Αγοραστός στάθηκε και την αποτελεσματικότητα των αντιπλημμυρικών έργων που έγιναν στον Ξηριά και που λειτούργησαν στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Η νέα γέφυρα, που κατασκευάστηκε με μελέτη και επίβλεψη από το Δήμο Βόλου και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 7,50 μ με πεζοδρόμια εκατέρωθεν καθαρού πλάτους έκαστο 1,50 μ. Το συνολικό μήκος της είναι 41,00 μ, δύο ανοιγμάτων με ένα μεσόβαθρο και δύο ακρόβαθρα.

Ο προϋπολογισμός της γέφυρας μαζί με τα έργα προσαρμογής, την επισκευή της ασφαλτόστρωσης των παρόχθιων οδών καθώς και τις προσαρμογές με τις κάθετες οδούς ανήλθε στο ποσό των 1.950.000,00 ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει