Αίτημα Ζέττας Μακρή για αντικατάσταση της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Αχιλλοπούλειου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την αντικατάσταση της παλαιάς και ξεπερασμένης τεχνολογίας κινητής μονάδας αιμοδοσίας ζητεί με επιστολή της  στον διοικητή της 5ης  ΥΠΕ, κ. Φώτη Σερέτη, η Ζέττα Μ. Μακρή.

Η εν λόγω μονάδα, με πολλές και σημαντικές λειτουργικές αδυναμίες, λόγω παλαιάς τεχνολογίας και συχνές βλάβες εξαιτίας παλαιότητας, δεν ικανοποιεί τις επιτακτικές ανάγκες του νομού Μαγνησίας, που η παρούσα συγκυρία καθιστά ακόμη πιο επείγουσες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθυμία των Βολιωτών να προσφέρουν αίμα είναι εντυπωσιακή και συγκινητική και η κ. Μακρή καταθέτει και την προσωπική της εμπειρία αφού έχει διοργανώσει τρεις εθελοντικές αιμοδοσίες, την τελευταία, προ ολίγων ημερών, με μεγάλη συμμετοχή.

Δεδομένου ότι η 5η ΥΠΕ διαθέτει τέσσερις κινητές μονάδες υγείας, δύο, εκ των οποίων, σε ακινησία, για μεγάλο χρονικό διάστημα και η μετατροπή μιας εξ αυτών σε κινητή μονάδα αιμοδοσίας είναι απολύτως εφικτή και κανένας περιορισμός δεν υπάρχει για ανάλογη παραχώρηση, η βουλευτής ζητεί την παραχώρησή της στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» ώστε οι ανάγκες του νομού Μαγνησίας να καλυφθούν με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο. Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ έχει πλήρη γνώση της ιδιομορφίας του νομού και των δυσκολιών των νησιών των Βορείων Σποράδων και αντιλαμβάνεται το δίκαιο του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας που με την επιστολή της η κ. Μακρή του μετέφερε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει