ΑΛΜΥΡΟΣ: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 14χρονης – Απών ο πατέρας που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο

Χωρίς τον πατέρα της, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, τελέστηκε η κηδεία της 14χρονης που έχασε τη ζωή της στο Λούνα Παρκ στο Παζάρι του Αλμυρού.

Σε πολύ βαρύ κλίμα και παρουσία πλήθους τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού η κηδεία της 14χρονη που σκοτώθηκε την Παρασκευή. Το 14χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι σε λούνα παρκ που λειτουργούσε στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρης του Αλμυρού.

Φίλοι, συμμαθητές, συγγενείς και πλήθος κόσμου ράγισαν στη θέα του φέρετρου και αποχαιρέτισαν το άτυχο κορίτσι που έχασε τη ζωή του ενώ διασκέδαζε. Τραγικές φιγούρες η μητέρα και τα αδέλφια της. Ο πατέρας της δεν κατάφερε να την αποχαιρετίσει αφού εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Μπαλάκι οι ευθύνες

Την ίδια ώρα θολό παραμένει το τοπίο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα. Η οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας είναι αποφασισμένη να κινηθεί δικαστικά κατά παντός υπευθύνου, ενώ το πόρισμα των πραγματογνωμόνων αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου του κοριτσιού.

Ο  Άρειος Πάγος εξέδωσε απόφαση με αφορμή το προηγούμενο ατύχημα στη Χαλκίδα που αναφέρει ότι απαγορεύεται η χρήση του συγκεκριμένου μηχανήματος από ανήλικους χρήστες και μάλιστα επιβάλλεται έξω από κάθε μηχάνημα να υπάρχει σχετική ειδοποίηση ότι απαγορεύεται η χρήση από ανήλικους.

Φως στο θέμα θα ρίξει η αυτοψία των εμπειρογνωμόνων που ορίστηκαν όχι μόνο από την αστυνομία με εντολή εισαγγελέα, αλλά και των τεχνικών συμβούλων όλων των εμπλεκομένων πλευρών που ξεκίνησαν χθες το έργο τους και αναμένεται να παραδώσουν το πόρισμα σε επτά ημέρες.

Εν τω μεταξύ, ο χειριστής του μηχανήματος – παιχνιδιού, παρά το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε ποτέ ποινή δίωξη σε βάρος του και παρά το γεγονός ότι διαθέτει άδεια παραμονής και άδεια εργασίας, ακόμα δεν έχει εμφανιστεί ώστε να καταθέσει πώς έγινε το τραγικό περιστατικό. Σύμφωνα ωστόσο με τον δικηγόρο του δεν έχει κληθεί για κατάθεση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει