Άμεση απάντηση Μαραβέγια σε Μεϊκόπουλο στην Ολομέλεια της Βουλής για τις μονιμοποιήσεις γιατρών στο «Αχιλλοπούλειο»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Άμεση απάντηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Μεϊκόπουλο, που ισχυρίστηκε ότι ουδείς γιατρός μονιμοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Βόλου, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Μαραβέγιας διέψευσε με συγκεκριμένα στοιχεία τους ισχυρισμούς του κ. Μεϊκόπουλου, υπογραμμίζοντας ότι δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, αφού παρά τις αντίξοες συνθήκες η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατάφερε να τηρήσει τη δέσμευσή της για τη μονιμοποίηση γιατρών που υπηρετούσαν με συμβάσεις στο ΕΣΥ.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο Νοσοκομείου του Βόλου, τόνισε ότι εντός του 2020 μονιμοποιήθηκαν τέσσερις παθολόγοι, γιατροί πρώτης γραμμής απέναντι στην πανδημία, και μάλιστα προστέθηκαν στο δυναμικό του «Αχιλλοπούλειου» δυο επιπλέον γιατροί. Επίσης, εδώ και λίγους μήνες ένας παιδοχειρουργός παρέχει τις υπηρεσίες του στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για τις υπόλοιπες κρίσεις γιατρών και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί. Επίσης, από χθες ένας ακόμη μόνιμος παθολόγος γιατρός υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου Αργαλαστής, όπου εμβολιάστηκε και ο ίδιος, το περασμένο Σάββατο, ως μάχιμος υγειονομικός. «Διαπίστωσα ότι λειτουργεί με οργάνωση και απόλυτη ευταξία χάρις σε μια σπουδαία προσπάθεια του προσωπικού, την οποία όλοι επαινούμε», είπε και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εμβολιασμών στον Νομό, λέγοντας ότι «στη Μαγνησία θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που δεν έχει χαθεί ούτε μια δόση εμβολίου».

Επανερχόμενος στους ισχυρισμούς του κ. Μεϊκόπουλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι, μετά από μια δεκαετή κρίση κατά την οποία είχαμε μόνο αποχωρήσεις από το ΕΣΥ και προσλήψεις με το «σταγονόμετρο», ήταν αδύνατο να καλυφθούν όλα τα κενά γιατρών μέσα σε διάστημα ενάμισι χρόνου και, επίσης, είναι αδιανόητο να ακούγεται κάτι τέτοιο από ανθρώπους που ήταν στην κυβέρνηση τα 4,5 προηγούμενα χρόνια.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Μαραβέγιας υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τονίζοντας ότι επιτυγχάνεται πλήρης αξιοποίηση και του προσωπικού και των διαθέσιμων εμβολίων. Την ίδια ώρα, η χώρα μας εξετάζει καινοτόμες φαρμακευτικές αγωγές, με τη συμβολή Ελλήνων πανεπιστημιακών γιατρών στην αξιοποίηση της κολχικίνης για τον μετριασμό των επιπτώσεων σε ασθενείς COVID-19.

Παρ’όλα αυτά, είπε ο κ. Μαραβέγιας, στη Βουλή ακούγονται συνωμοσιολογικές φωνές καταγγελίας ανύπαρκτων παραλείψεων και δήθεν σκοπιμοτήτων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε ανάρτηση του κ. Πολάκη με την οποία απειλούσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «δεν θα ξέρει που να κρυφτεί» σε λίγες μέρες, και καυτηρίασε τις επίμονες δηλώσεις του για άμεση αγορά δυο συγκεκριμένων νέων φαρμάκων.

«Πριν από λίγα χρόνια οι ίδιοι έστειλαν στη Δικαιοσύνη τον συνάδελφο του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ τον κ. Λοβέρδο για την έγκριση ορισμένων νέων φαρμάκων. Αν, όμως, ακολουθήσουμε προς στιγμή την λογική ΣΥΡΙΖΑ και πούμε ότι ο κ. Πολάκης επιμένει στην εισαγωγή αυτών των νέων φαρμάκων για δικούς του λόγους, πού θα καταλήγαμε; Θα καταλήγαμε να γίνουμε και εμείς ΣΥΡΙΖΑ λασπώνοντας τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Επειδή όμως δεν είμαστε και ούτε πρόκειται να γίνουμε ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα μείνει μακριά από τέτοιες υποθέσεις. Γι’ αυτό θα πρότεινα στον κ. Πολάκη να συγκρατηθεί λίγο, γιατί ενίοτε τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύει επιστρέφονται…», σχολίασε ο βουλευτής Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει