Άμεση απάντηση του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ στη Ζέττα Μ. Μακρή για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, από τη χαλαζόπτωση, παραγωγών στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ στην πρόεδρο της μόνιμης ειδικής επιτροπής περιφερειών της Βουλής και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή, για την κατατεθείσα, κοινοβουλευτική της αναφορά, που βασίστηκε στην υπ’αριθμ. πρωτ.: 001160/01-04-2020 επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου με θέμα: Το αίτημα της αποπληρωμής της ζημίας που προκλήθηκε από τη χαλαζόπτωση της 10ης Ιουλίου του 2019.

Η αναφορά κατατέθηκε την Τετάρτη και το πρωινό της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαος Δούκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Μακρή και την ενημέρωσε ότι τα περισσότερα πορίσματα για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου έχουν, ήδη, ολοκληρωθεί. Το μόνο που απομένει είναι η τελική εκκαθάριση, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του αρμόδιου υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ, στη Λάρισα, και των κεντρικών υπηρεσιών, στην Αθήνα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Δούκας ανέφερε στην βουλευτή, πως καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια να αποζημιωθούν οι παραγωγοί πριν από το Πάσχα, ενώ ,τυχόν, ολιγοήμερη καθυστέρηση θα οφείλεται στην εκ περιτροπής εργασία των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει και την χώρα μας.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Δούκα και δεσμεύθηκε να ενημερώσει αμέσως τους ενδιαφερόμενους φορείς και παραγωγούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει