Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ενόψει του διήμερου πανελλαδικής καλλιτεχνικής δράσης #artattack στις 13-14/3, η Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, τεχνικούς και γενικότερα όλους τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του πολιτισμού να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην πόλη μας.

Επίσης απευθύνουμε κάλεσμα στους νέους μουσικούς, τους σπουδαστές των Ωδείων, στους μαθητές των Μουσικού Σχολείου, τους μαθητές και φοιτητές που συμμετέχουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες, για να πάρουν μέρος οργανωμένα μέσα από τους συλλόγους τους αλλά και ατομικά. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος για την 8η Μάρτη (Παγκόσμια μέρα της γυναίκας).

Θέλουμε το καλλιτεχνικό διήμερο πανελλαδικής δράσης να αγκαλιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες καλλιτέχνες αλλά και συναδέλφους άλλων κλάδων. Το μήνυμά μας έχει δύναμη και θέλουμε να φτάσει παντού! Τους καλούμε λοιπόν όλους με τις επιμέρους διεκδικήσεις τους να στηρίξουν το παρακάτω ψήφισμα:

#artattack

Ένα χρόνο μετά συνεχίζουμε, ακόμα πιο δυνατοί, περνάμε στην επίθεση!

Διήμερο Πανελλαδικής Δράσης
13 – 14 Μαρτίου 2021

Ένα διήμερο που αποτελεί ορόσημο στον αγώνα των ανθρώπων του πολιτισμού μέσα σε συνθήκες που χτυπιέται πιο έντονα από ποτέ το δικαίωμα μας στην εργασία, στην μόρφωση, στον πολιτισμό, στην υγεία. Μεγαλώνει η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός στους χώρους δουλειάς!

Ένα διήμερο δράσης με παν-καλλιτεχνικό χαρακτήρα, στο οποίο δεκάδες σωματεία, φορείς εργαζόμενων και δημιουργών, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής σε όλη την Ελλάδα.

Με την συλλογική μας δράση διεκδικούμε:

Να παρθούν από την κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα στο δημόσιο σύστημα υγείας, τη διάθεση του εμβολίου, τα ΜΜΜ, ώστε να μη ζήσουμε ένα ακόμα πιο φονικό 3ο κύμα πανδημίας.

Να ανοίξουν οι χώροι πολιτισμού, ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Μουσεία, εκθεσιακοί χώροι, ιδιωτικά και δημοτικά εργαστήρια με όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλά και με άμεσους εμβολιασμούς όπου ειδικά κρίνεται απαραίτητο (πχ συνάδελφοι μουσικοί και ηθοποιοί που κάνουν πρόβες χωρίς μάσκες).

Ειδικά μέτρα να παρθούν για τη λειτουργία των καλλιτεχνικών σχολών όπως ωδεία, εργαστήρια κ.α. Οι τελειόφοιτοι να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις και αυτοί που ξεκίνησαν φέτος μαθήματα να γνωρίσουν επιτέλους τις σχολές τους εκτός zoom.

Το ίδιο διεκδικούμε για όλα τα ΑΕΙ και τα σχολεία της χώρας.

Ενίσχυση της αισθητικής αγωγής και της καλλιτεχνικής παιδείας σε όλες της τάξεις της βασικής και μέσης εκπαίδευσης.

Να στηριχτούν όλοι οι συνάδελφοι που εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν με ευθύνη της κυβέρνησης κανένα εισόδημα.

Να υπογραφούν παντού συλλογικές συμβάσεις, ξεκινώντας από τα εποπτευόμενα Ιδρύματα και φορείς.

Nα προστατευτούν με κάθε τρόπο τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα στην «ψηφιακή εποχή».

Ούτε σκέψη για λογοκρισία στην τέχνη μας! Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία των εργαζομένων.

Θα επανέλθουμε το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το διήμερο δράσης.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Κώστας Βλαχούτσος : 6973370915

Μπορεί επίσης να σας αρέσει