Ανδρέας Κατσιγιάννης, Άλκηστης Πρωτοψάλτη και Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας κλείνουν το Διεθνές Φεστιβάλ Ουτιού της Ιερουσαλήμ

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ προσκαλεί την Άλκηστης Πρωτοψάλτη σε ένα ταξίδι από τις μουσικές της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης μέχρι το Ρεμπέτικο, αλλά και τις συγγενικές μουσικές της Μεσογείου και των Βαλκανίων έως τα τραγούδια που έγραψε για την Σμύρνη ο Ανδρέας Κατσιγιάννης..

Καλλιτεχνική διεύθυνση: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ

Η Εστουδιαντίνα μας ταξιδεύει με μελωδίες αναφοράς από την Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο εξολοκλήρου στη θάλασσα που ενώνει πολλούς και διαφορετικούς λαούς. Μελωδίες κοινές και διασκευές πρωτότυπες συναντιούνται επί σκηνής με την Εστουδιαντίνα σε μια πανδαισία ήχων και ρυθμών με πρωταγωνιστές τους Σολίστες της ορχήστρας και την σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Ένα πρόγραμμα ιδιαίτερων απαιτήσεων  με κύριο χαρακτηριστικό την Μουσική συγγένεια της Μικράς Ασίας με τις μουσικές των Λαών της Μεσογείου. Το πρόγραμμα, χωρίζεται  ουσιαστικά σε 5 βασικούς άξονες. Από την Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη, μέχρι την Ρεμπέτικη σχολή του Πειραιά, έως τα Ελληνικά ηχοχρώματα, μέσα από την παράδοση, την ποικιλομορφία των ρυθμών και των ήχων και συνεχίζοντας με τα συγγενικά ιδιώματα και μουσικά μοτίβα των Χωρών της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Μια άλλη εικόνα είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ και ΞΕΝΟΙ δημιουργοί με παρεμφερείς καταβολές κυρίως από τις παραδόσεις των Χωρών τους.

Τελευταίος σημαντικός κύκλος – ενότητα, είναι οι προσωπικές ορχηστρικές δημιουργίες και διασκευές που πρωτοπαρουσιάστηκαν μέσα από την πολυποίκιλη δισκογραφία της Ορχήστρας τα τελευταία 20 χρόνια.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
1.  ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ             ΣΑΝΤΟΥΡΙ-ΦΩΝΗΤΙΚΑ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ
2.  ΓΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ              ΒΙΟΛΙ
3.  ΚΟΥΣΚΟΥΡΙΔΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ           ΚΛΑΡΙΝΟ
4.  ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ                               ΤΡΟΜΠΕΤΑΦΩΝΗΤΙΚΑ
5.  ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΔΗΜΟΣ                    ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ
6.  ΒΑΛΑΡΟΥΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ       ΚΙΘΑΡΑ-ΦΩΝΗΤΙΚΑ
7.  ΡΕΤΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ                          ΠΙΑΝO-ΦΩΝΗΤΙΚΑ
8.  ΓΕΔΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                              ΛΑΦΤΑ – ΛΑΟΥΤΟ
9.  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ              ΚΟΝΤΡΑ ΜΠΑΣΟ
10.  ΜΕΡΕΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                       ΚΡΟΥΣΤΑ-ΦΩΝΗΤΙΚΑ
11.  ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                             ΚΡΟΥΣΤΑ
12.  ΔΕΛΗΣΤΑΘΗΣ ΝΙΚΟΣ                        ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ
13.  ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                        ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ
14.  ΚΑΡΑΦΕΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ           STAGE MANAGER

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΑΛΚΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει