ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για την εκδήλωση της Χ.Α. στον Αλμυρό

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μπάτσοι, κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!

Σεμινάριο πάνω στην δράση της Χρυσής Αυγής, θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτέλεσε η κυβερνητική – αστυνομική επιχείρηση διαφύλαξης της εκδήλωσης της ναζιστικής οργάνωσης, την Κυριακή 24/09 στον Αλμυρό. Οι 8 διμοιρίες ΜΑΤ, το ελικόπτερο και σχεδόν όλη η αστυνομική δύναμη της Μαγνησίας, αποτυπώνουν το ζήλο της κυβέρνησης και των οργάνων της να προστατευτεί η ακροδεξιά εικόνα ενός κοινοβουλευτικού κάδρου, που χρόνο με το χρόνο τα χρώματά του ξεθωριάζουν όλο και πιο πολύ, καθώς επικρατεί και κυριαρχεί το σκοτεινό γκρίζο της μνημονιακής συνέχειας.

Αφέλεια ή μεθοδευμένος αποπροσανατολισμός χαρακτηρίζει τον οποιοδήποτε, ακόμα και σήμερα, τολμήσει να μιλήσει για «αυτόνομη» δράση της αστυνομίας. Το κυβερνητικό μήνυμα είναι σαφές! Η Χρυσή Αυγή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (όπως και για όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις) αποτελεί μέρος της κυβερνητικής και αστικής σταθερότητας που σε κρίσιμες στιγμές (μεταναστευτικό, ενδροϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί κλπ.) χρησιμοποιείται και θα χρησιμοποιείται και ως προνομιακός εταίρος. Η Χρυσή Αυγή βρίσκει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έναν πρώτης τάξης σύμμαχο. Επί των ημερών της αποφυλακίστηκαν οι νεοναζί αρχιφονιάδες, ενώ τα επιφανέστερα στελέχη της δεν διστάζουν να φωτογραφίζονται σαν φιλαράκια μαζί τους (Καστελοριζο κ.α.).

Στον Αλμυρό ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ξεπέρασε αυτόν των προηγούμενων. Τέτοια στοργική προστασία είχαν να απολαύουν από τις μέρες των επιδρομών τους στον Άγιο Παντελεήμονα και τις άλλες γειτονιές της Αθήνας, πριν η δυναμική τους κοπεί από το πανελλαδικό φούντωμα του αντιφασιστικού κινήματος.   

Έπαινοι χρειάζονται και για την «αταλάντευτη» στάση του δημάρχου Αλμυρού κ. Εσερίδη… Αφού ουσιαστικά ξέπλυνε το αιματοβαμμένο ναζιστικό κοστούμι της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι γενικά κανένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να κάνει εκδηλώσεις στην πλατεία του Αλμυρού (και όχι συγκεκριμένα η Χ.Α. γιατί είναι φασίστες…), στο τέλος ευχαρίστησε την αστυνομία που περιφρούρησε την εκδήλωσή της. Εξάλλου, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι αρκετοί στον Αλμυρό και κοντοζυγώνουν και οι δημοτικές εκλογές, οι παλιές αγάπες λοιπόν δεν γίνεται να ξεχαστούνε…

Τα παραπάνω εκφυλίζουν απλά σε ένα κακοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι τα μισά λόγια του κ. Εσερίδη, που ψελλίζονταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να συμβιβαστεί η δημοκρατία του θεαθήναι με την άδηλη στήριξη και κάλυψη στους θιασώτες του ναζισμού. Αυτό που τους ενώνει είναι εξάλλου η από κοινού υπεράσπιση των κοινωνικών ελίτ της περιοχής. Αυτή η σχέση έχει μια ιστορία που αρχίζει ακόμα από τη δεκαετία του ’40.

Η Χρυσή Αυγή θα διεκδικεί χώρο στην πολιτική και κοινωνική ζωή όσο επικρατεί η μισή αντίσταση και η ανοχή. Στο πεδίο αυτό έδωσαν ρεσιτάλ όλες οι πολιτικές παρατάξεις του δήμου Αλμυρού, καθώς και οι κοινωνικοί φορείς της πόλης,  με τη μνημειώδη απάθειά τους και την εξοργιστική ανοχή τους μπροστά στην παρέλαση που επιχείρησαν οι ναζί στην πόλη τους.  Μοναδική ίσως εξαίρεση η ανακοίνωση του αγροτικού συλλόγου Αλμυρού Σούρπης, ο οποίος όμως περιορίστηκε σε μια φραστική καταγγελία, χωρίς καθόλου να προσπαθήσει να εμποδίσει με την υπαρκτή του δύναμη την παρουσία των νάζι. Είναι βαθιά γελασμένος όποιος νομίζει ότι ο ναζισμός αντιμετωπίζεται μόνο στο επίπεδο των ιδεών. Είναι βαθιά γελασμένος όποιος νομίζει ότι αντιμετωπίζεται μέσα σε ένα ήπιο κλίμα κοινωνικής ειρήνης και διατήρησης ισορροπιών. Είναι στιγμές που πρέπει να φράξεις το δρόμο τους με το κορμί σου και εκεί είναι που μετριούνται όλοι με ποιο στρατόπεδο είναι πραγματικά. 

Όσο και να επιχειρούν οι ναζί με τη βοήθεια των ΜΜΕ να παρουσιάσουν ως επιτυχία την διοργάνωση της εκδήλωσης τους στον Αλμυρό, ουσιαστικά πρόκειται περί ενός φιάσκου! Όλοι οι μηχανισμοί του αστικού συστήματος τέθηκαν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής για να μπορέσει μετά βίας να υποστηρίξει μια εκδήλωση μερικών δεκάδων. Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πως δεν είναι οι «αντισυστημικοί αγωνιστές», όπως αρέσκονται να πλασάρονται, αλλά σάρκα από τη σάρκα του εκμεταλλευτικού καθεστώτος του καπιταλισμού και κάθε φορά που κινδυνεύουν βάζουν λυτούς και δεμένους να τους προστατεύσουν. Εμείς θα είμαστε κάθε φορά εκεί που δίνεται η μάχη με το τέρας του ναζισμού και του φασισμού, όποια μορφή και αν παίρνει αυτό, επιχειρώντας να ενισχύσουμε ένα αντιφασιστικό, αντιεργοδοτικό και αντικαπιταλιστικό μαχητικό κίνημα που θα υπερβεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό και θα απαντήσει στα κοινωνικά προβλήματα με βάση την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει