Αντίθετοι με τη “Black Friday” οι Έμποροι Ενάντια στην Κρίση

“Θα πει πως φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, ναι, φταίνε κι οι άλλοι…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

…σε σένα μιλάω, ναι σε σένα καταναλωτή, μην κοιτάς αλλού, είσαι κι εσύ συνυπεύθυνος για ότι σου συμβαίνει… Ακόμα κι αν έχεις χαμηλότερες απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια οικονομικές δυνατότητες εξακολουθείς να διαμορφώνεις τις συνθήκες της αγοράς.

Έχει γεμίσει η τηλεόραση με διαφημίσεις για την BlackFriday από τις λεγόμενες μεγάλες εταιρίες κι εσύ περιμένεις τις μεγάλες εκπτώσεις (θα στηθείς από νωρίς στην ουρά, θα σπρωχτείς, θα βριστείς ίσως) για να πάρεις το νέο κινητό ή τάμπλετ ή την 52 ιντσών τηλεόραση. Τα χρειάζεσαι; Έχεις ελέγξει τα τοπικά καταστήματα αν τα έχουν αυτά τα προϊόντα σε ήδη χαμηλή τιμή, χαμηλότερη ίσως και από την τιμή που βρήκες; Βέβαια σε καταλαβαίνω δεν πρόλαβες το δεκαήμερο των εκπτώσεων, ούτε καν την Κυριακή που ήταν η αγορά ανοικτή να κάνεις τις αγορές σου. Να ξέρεις πάντως πως αν θέλεις να ψωνίζεις την Κυριακή, ετοιμάσου να δουλέψεις κι εσύ Κυριακή. Θέλεις να σε καλοπιάνουν. Από τόσο για σένα τόσο, έχεις συνηθίσει να σε νοιάζει πόσο γλιτώνεις και όχι τελικά πόσο πληρώνεις, και τελικά την πληρώνεις.

Αλλά και εσύ…

Και σε σένα μιλάω, ναι και σε σένα καταστηματάρχη επιχειρηματία, είσαι και εσύ συνυπεύθυνος για ότι σου συμβαίνει…

Σέρνεσαι πίσω από τις προωθητικές ενέργειες των «μεγάλων» εταιρειών, χωρίς να έχεις συναίσθηση ότι εσύ δεν είσαι παρά μια μικρή και συνήθως οικογενειακή επιχείρηση. Δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα με τις «μεγάλες» εταιρείες, αλλά εσύ χορεύεις στο δικό τους το ρυθμό, βοηθώντας τους να περάσουν στη συνείδηση του κόσμου αυτές τις πρακτικές. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ξεγελάς τον εαυτό σου ότι είσαι ευχαριστημένος με το ξεροκόμματο σαν το φτωχό συγγενή. Κι εσύ διαμορφώνεις τις συνθήκες της αγοράς και τις βρίσκεις μπροστά σου. Το ξέρω ότι περνάς δύσκολα, αλλά έχεις ξεχάσει ότι όπλα σου ήταν και πρέπει να είναι η προσωπική επαφή με τον πελάτη, η άψογη εξυπηρέτηση, η ειλικρίνεια και οι καλές τιμές. Έχεις σκεφτεί ότι σου παίρνουν το ψωμί με το γνωστό τρόπο του διαίρει και βασίλευε, αφού υπάρχουν χωρίς να υπάρχουν οι εμπορικοί σύλλογοι και οι αντίστοιχες ομοσπονδίες, κι εσύ ενώ βλέπεις τα στραβά βάζεις τις φωνές… στην τηλεόραση.

Αν δεν αναλογιστείτε, ο καταναλωτής και μικρός επιχειρηματίας, ότι δεν διακυβεύονται εδώ τα ατομικά σας συμφέροντα, ούτε καν τα συλλογικά (ενώσεις καταναλωτών, εμπορικοί σύλλογοι), αλλά το μέλλον των παιδιών σας…

τότε μπορείτε να πείτε ότι φταίει ο Χατζηπετρής.

Οι έμποροι ενάντια στην κρίση είμαστε αντίθετοι στις προωθητικές πρακτικές που μας έχουν επιβάλει, black Friday, λευκή νύχτα, Κυριακές, δεκαήμερα εκπτώσεων κλπ.

Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να συμμετέχει ο σύλλογος στη blackfriday (παρωδία εκπτώσεων) αλλά και να βγάλει ανακοίνωση ενάντια σε αυτή την πρακτική. Αν η πλειοψηφία θέλει πραγματικά το συμφέρον των μικρών επιχειρήσεων Θα φανεί…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει