Απαγωγή Λεμπιδάκη: Προφυλακιστέοι και οι 7 συλληφθέντες – Φοβόμαστε για τη ζωή μας

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι επτά που έχουν συλληφθεί για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έπειτα από τον μαραθώνιο απολογιών, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι επτά συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου περίπου στις 9 το πρωί του Σαββάτου και ξεκίνησαν οι πολύωρες απολογίες τους που ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους δήλωσαν στην ανακρίτρια ότι δεν μπορούν να αποκαλύψουν τον εγκέφαλο της απαγωγής, γιατί φοβούνται ότι διατρέχουν κίνδυνο τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας που αποτέλεσε το τελευταίο κρησφύγετο στο οποίο είχαν μεταφέρει οι δράστες τον κ. Λεμπιδάκη ήταν ο πρώτος που απολογήθηκε. Δήλωσε ότι αναγκάστηκε στο τελευταίο στάδιο της απαγωγής να δεχτεί χωρίς κανένα αντάλλαγμα να «φιλοξενήσει» τη δράστη των απαγωγέων και ότι έχει μετανιώσει γι’ αυτό.

Ο 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση, όπως και ο 22χρονος κτηνοτρόφος από τα Χανιά.

Όπως μεταδίδει το Cretalive.gr ο ένας κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα «παιδαριώδη στοιχεία», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος, δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για πέντε κακουργήματα. Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι συνήγοροι των κατηγορούμενων δήλωσαν το Σάββατο ότι οι εγκέφαλοι και οι εκτελεστές της απαγωγής δεν έχουν συλληφθεί ακόμη. Μάλιστα, ένας εκ των συνηγόρων επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας από τους κατηγορουμένους που έχουν ομολογήσει επανέλαβε ότι κινδυνεύει η ζωή του και η οικογένεια του. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα ασύλληπτων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και αναζητά άλλα οκτώ άτομα, που φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει