Απάντηση στην ανακοίνωση του Διοικητή κ. Ντόκου για την Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

Γεώργιος Μουλάς

Διευθυντής Ορθοπεδικός

Γενικού Νοσοκομείου Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αναγκάζομαι να προχωρήσω σε αυτή την απάντηση προς τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Ντόκο, επειδή η δήλωση του στα ΜΜΕ δεν περιέχει όλη την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, η Ορθοπεδική Κλινική δεν εκλήθη να διατυπώσει τις απόψεις της στο Επιστημονικό Συμβούλιο και στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ούτε για τυπικούς λόγους, της κοινοποιήθηκε η απόφαση μέχρι σήμερα! ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ !

Πρόλαβε ο κ. Ντόκος και έκανε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου εν μέσω εορτών με απουσίες κάποιων μελών, φυσικά και εμού, που είχα άμεσο ενδιαφέρον, χωρίς την πλήρη ενημέρωση του σώματος.

Χωρίς σοβαρούς επιστημονικούς και υπηρεσιακούς λόγους και μάλιστα σε περίοδο, που επιζητείται η ανασυγκρότηση του Χειρουργικού Τομέα, σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας, εδώ επιχειρείται το αντίθετο. Αγνοήθηκε εντελώς έγγραφο των διευθυντών του χειρουργικών τμημάτων που του προτείνουν εντελώς αντίθετα από αυτά που αποφασίστηκαν.

Αναγκαστήκαμε με την αίτηση ακύρωσης – θεραπείας, που του υποβάλλαμε, να εκθέσουμε συνοπτικά τις απόψεις μας και να του επισημάνομε τους κινδύνους, που θα προκύψουν επί πλημμελούς λειτουργίας της Ορθοπεδικής. Επίσης του επισημάνθηκαν ότι η απόφαση αυτή πάσχει.

Του εκθέσαμε τις απόψεις μας με τον κ. Λιούπη την 5η -1-2023 αλλά αυτός ο κύριος δεν μας είπε, ότι ήδη έχει λάβει την απόφαση μία εβδομάδα νωρίτερα. Το πληροφορηθήκαμε αργότερα. Επομένως, βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το πώς διοικείται το Νοσοκομείο.

Απεύχομαι το ενδεχόμενο να σημειωθούν σοβαρές δυσλειτουργίες στο Ορθοπεδικό Τμήμα, που θα βάλουν σε κίνδυνο την νοσηλευτική και ιατρική αντιμετώπιση των ασθενών. Αλλά ο κίνδυνος είναι ορατός. Και τότε ας μην ρίξουν τις ευθύνες, ως είθισται, στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη.

Περιμένουμε ο κ. Ντόκος και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένα και κάποιοι που απουσίαζαν, να επανεξετάσουν το θέμα μετά την ένστασή μου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει