Απάντηση της ηγεσίας της Περιφέρειας στην Κ. Παπανάτσιου για τα έργα σε Ζαγορά-Μούρεσι

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ακριβώς την ίδια μέρα που ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανακοίνωναν από το Βόλο την υπογραφή έξι νέων συμβάσεων για έργα στη Μαγνησία και τις Σποράδες ύψους 8,5 εκατ. Ευρώ, μεταξύ των οποίων και η αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο Ζαγοράς-Τσαγκαράδας ύψους 1,8 εκατ. Ευρώ, έκρινε σκόπιμο η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κατ. Παπανάτσιου να αποστείλει επιστολή με την οποία ζητούσε εξηγήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον μη ορισμό επιβλέποντος μηχανικού σε τρία έργα του Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να επισημάνουμε στην κ. Παπανάτσιου ότι οι υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, εργάζονται ακατάπαυστα σε εκατοντάδες έργα σε όλο το Νομό και τις Β. Σποράδες. Πέρα από τα έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, επιβλέπουμε κατά κόρον έργα των Δήμων της περιοχής, μεταξύ των οποίων βεβαίως και του Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου. Ενδεικτικά, αυτή την περίοδο υλοποιούνται από την Περιφέρειά μας έργα άνω των 4 δις Ευρώ στη Θεσσαλία. Ειδικά στη Π.Ε. Μαγνησίας πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πέραν των ηπειρωτικών Δήμων, βρίσκονται στην αρμοδιότητά μας και τα έργα που πραγματοποιούνται στις Β. Σποράδες. Και όλα αυτά δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε και τη διαρκή υποστελέχωση της Υπηρεσίας τα τελευταία χρόνια. Πάραυτα, στηρίζουμε καθημερινώς και βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με όλους τους Δήμους του Νομού για σημαντικά έργα της περιοχής μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών. Τα έργα, άλλωστε, κατανέμονται ισομερώς σε όλους τους Δήμους ανάλογα με τις ανάγκες και τα δεδομένα της εκάστοτε περιοχής.

Εξάλλου, θα θέλαμε να επισημάνουμε στην κ. Παπανάτσιου, ότι οι Δήμοι, των οποίων η τεχνική υπηρεσία δεν είναι επαρκής, έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να απευθύνονται στον μητροπολιτικό Δήμο του Νομού προς υποστήριξη.

Καθώς, όμως εξέφρασε το ξαφνικό της ενδιαφέρον για αυτά τα τρία δημοτικά έργα, της παραθέτουμε τον πίνακα με τα σαρανταέξι (46) έργα που ολοκληρώθηκαν, υλοποιούνται ή έχουν προγραμματιστεί στο Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού άνω των 150 εκατ. Ευρώ, καθώς εμείς το ενδιαφέρον μας το αποδεικνύουμε καθημερινά με έργα και πράξεις. Επιπρόσθετα, να τονίσουμε ότι ήδη με το Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου βρίσκονται σε εξέλιξη 20 προγραμματικές συμβάσεις συνολικού ύψους 37 εκατ. Ευρώ, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπογραφούν νέες προγραμματικές συμβάσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει