ΑΠΕΡΓΙΑ 14 Δεκέμβρη – ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά

Στις 10.00 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάδελφοι/σες,
Η Πανελλαδική απεργία ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας αποκτά για τους εκπ/κούς ένα πολύ σοβαρό περιεχόμενο.

Εδώ και 7 χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων εφαρμόζουν μια σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων που οδηγούν το δημόσιο σχολείο στην κατάρρευση και τον κλάδο των εκπαιδευτικών στην εξουθένωση.

Η παρούσα κυβέρνηση υποταγμένη απόλυτα στις επιταγές των δανειστών υλοποιεί μέτρα που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση. Οι μηδενικοί διορισμοί, οι ελάχιστες μεταθέσεις και αποσπάσεις, η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων  καθώς επίσης και οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή σε αυτές, η διαφαινόμενη αύξηση των μαθητών ανά τμήμα όπως και η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, η μείωση των μισθών είναι μερικές μόνο από τις μνημονιακές πολιτικές.

Ο κ. Γαβρόγλου στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τους δύο προκατόχους του, προχωρεί στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που ασκούν διοικητικό έργο προσωρινά, παρά τις εξαγγελίες για κατάργηση του Π.Δ. 152/2013 και προωθεί το Νέο Λύκειο υποβαθμίζοντας τον αυτόνομο μορφωτικό χαρακτήρα του.

Ο κλάδος απαιτείται να δείξει την ετοιμότητα του ώστε να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια. Να αποτρέψουμε οποιαδήποτε επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών των εκπ/κών και των συνθηκών μόρφωσης των μαθητών.

Να αποτρέψουμε συγχωνεύσεις σχολείων , αύξηση ωραρίου , την αξιολόγηση-χειραγώγηση , τη νομοθέτηση του εξαγγελθέντος νέου λυκείου που βρίσκεται σε αντίθεση με τις θέσεις του κλάδου .

Καμιά παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπ/σης στο βωμό των μνημονίων :

  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία
  • Μαζικοί διορισμοί
  • Μισθοί και συντάξεις αξιοπρέπειας
  • Κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση-χειραγώγηση

Αγώνας για το δημόσιο σχολείο και την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας.

Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Η Πρόεδρος
Γιαννουλή Μαρία

Η Γ. Γραμματέας
Τσιτούμη Διαλεχτή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει