ΑΠΕΡΓΙΑ 14 Δεκέμβρη – Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής: Κάτω η κυβέρνηση των καπιτα-ληστών, των μνημονίων και του πολέμου

Διαβάστε την ανακοίνωση – κάλεσμα, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ανεξάρτητη Ταξική συγκέντρωση στην απεργία της 14ης Δεκέμβρη στις 10:00 στο Ταχυδρομείο Βόλου

Με “κοινωνικά μερίσματα” φτώχειας και όρκους ότι δεν θα μπει σε πλειστηριασμό η λαϊκή κατοικία, η κυβέρνηση του κοινωνικού σφαγείου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε την 3η αξιολόγηση. Ετοιμάζεται να βγει (καθ΄υπόδειξη των τραπεζιτών) στις αγορές και διαλαλεί παντού για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο 2018. Τα γεράκια των διεθνών οίκων και οι τροϊκανοί συγχαίρουν τη κυβέρνηση του Αλέξη για τα “θετικά” μέτρα που έχουν ληφθεί και επισημαίνουν διαρκώς ότι η συνταγή της επιτυχίας είναι στις ράγες των μνημονίων. Πλέον των περικοπών σε συντάξεις το 2019 και στο αφορολόγητο το 2020, το 2018 είναι έτος διαρθρωτικών αλλαγών, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως στην ενέργεια μαζί με τις αναγκαίες ρυθμίσεις στα εργασιακά και κυρίως στο δικαίωμα της απεργίας. Σε αντιστάθμισμα των σκληρών μέτρων η κυβέρνηση ποντάρει σε μια μακροπρόθεσμη λύση του δημοσίου χρέους που εξασφαλίζει τη διαιώνιση της κοινωνικής καταστροφής στον αιώνα τον άπαντα. Χωρίς την πλήρη και μονομερή διαγραφή του χρέους καμιά λύση δεν είναι εφικτή για την κοινωνική πλειοψηφία.

Η απεργία των γραφειοκρατών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ γίνεται μετά την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης. Τα επίσημα κυβερνητικά όργανα δεν είχαν σκοπό να δημιουργήσουν κωλύματα. Αν η 24ωρη απεργία γίνεται για να εκτονώσει την εργατική οργή και την πολιτική δυσφορία των εκατομμυρίων, δικός μας αντικειμενικός στόχος είναι να οργανώσουμε την οργή και τη δυσφορία σε δύναμη ανατροπής της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων. Το Εργατικό Κέντρο Βόλου αφού υπονόμευσε κάθε δυνατότητα αγώνα ολόκληρη τη προηγούμενη περίοδο, στενός συνεργάτης των μνημονιακών κυβερνήσεων μιλά ακόμα κατά …των μνημονίων. Καμιά εμπιστοσύνη και συμπόρευση δεν είναι δυνατή με τις χρεοκοπημένες πολιτικές τους.

Η πολιτική ανεξαρτησία του εργατικού κινήματος από το κράτος, τις κυβερνήσεις και την εργοδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία είναι όρος για την ενότητα του κινήματος. Η ενότητα δεν μπορεί να χτιστεί στο “εθνικό καθήκον” όπως προτάσσουν ορισμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις. Το “εθνικό καθήκον” αποτέλεσε πάντα το καθήκον την άρχουσας τάξης, του κεφαλαίου. Οι εργάτες και οι καταπιεσμένοι αναγνωρίζουν μόνο το ταξικό καθήκον που σημαίνει μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, εθνικισμούς και πολέμους.

Η συνέχεια του εσωτερικού ταξικού πολέμου μέσω των μνημονίων από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΕΕ είναι η προετοιμασία του πολέμου στο εξωτερικό: με τις πωλήσεις όπλων στη μισητή Σαουδική Αραβία, υπεύθυνη για τη γενοκτονία στην Υεμένη, την ανάπτυξη στενών σχέσεων με το σιωνιστικό καθεστώς Νετανιάχου και τον Αιγύπτιο δικτάτορα Αλ-Σίσι. Η ανακήρυξη από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του σιωνιστικού Ισραήλ, θέτει το παλαιστινιακό ζήτημα κι ολόκληρη τη περιοχή μας στο μάτι του ιμπεριαλιστικού πολέμου με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις για όλους τους λαούς. Μόνο η εργατική τάξη έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει τον πόλεμο στην περιοχή μας γιατί ο εχθρός είναι πρώτα απ’ όλα στη δικιά μας χώρα με τη φορεσιά του Αλέξη, του εθνικιστή Καμμένου, του Κυριάκου, της Φώφης, των φασιστών και των λοιπών εκπρόσωπων του κεφαλαίου.

Παρά την οπισθοχώρηση του κινήματος, είναι δυνατή αλλά και αναγκαία η αντεπίθεση της μαχόμενης πτέρυγας του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Η συνδιαλλαγή με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να φέρει καμία βελτίωση της κατάστασης. Αντίθετα αξιοποιείται από το πολιτικό προσωπικό της ως τεκμήριο επιτυχίας στην αγωνιώδη προσπάθεια της ΕΕ και του κεφαλαίου στην Ελλάδα να κλείσουν το ρήγμα των αναπρεπτικών αγώνων και συνεχίσουν σε κατάσταση ομαλότητας τη βάρβαρη αντεργατική επίθεση. Ο δρόμος της ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος περνά μέσα από τις επόμενες μάχες ενάντια στην εργοδοσία και τις πολιτικές της εξαθλίωσης. Για να φράξουμε το δρόμο στην κοινωνική καταστροφή απαιτείται μια αντικαπιταλιστική, επαναστατική και διεθνιστική προοπτική για μία αξιοβίωτη ζωή.

Η πανεργατική απεργία της 14ης Δεκέμβρη μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για μία γενική απεργία διαρκείας, έναν πανκοινωνικό αγώνα ανατροπής για ψωμί-παιδεία-δουλειά-ελευθερίες! Για να χάσει πλούτο, δύναμη και εξουσία το κεφάλαιο, ενάντια σε κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ- ΝΑΤΟ. Ο Ταξικός Συντονισμός καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος σε αυτή τη μάχη! Όλοι στον αγώνα! Όλοι στους δρόμους!

Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής

Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει