ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ “ΒΟΜΒΑ” Κολυνδρίνη στο Marconi 96,1: Εντόπισαν το εργοστάσιο που “ξερνούσε” πλαστικούρα στο Βόλο;

HXHTIKO: Ελεγκτές εντόπισαν μη σωστές παραγωγικές διαδικασίες και ετοιμάζουν έκθεση αυτοψίας και ανάλογα με την αξιολόγηση των προτάσεων των ελεγχόμενων και τον επανέλεγχο, θα προκύψουν διοικητικές αλλά ενδεχομένως και ποινικές κυρώσεις – Εάν δεν συμμορφωθούν, θα κλείσουν, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τετάρτης η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, προχωρώντας στην αποκάλυψη ευρημάτων από ελεγκτές, που διενεργούν ελέγχους σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής, από τα οποία προκύπτουν μη σωστές παραγωγικές διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά είπε η κα Κολυνδρίνη: “Βρισκόμαστε σε μία διαδικασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και ελέγχονται κάποιες βιομηχανίες, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στη περιοχή, σε σχέση με το αν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους τους ως προς την παραγωγική διαδικασία… Θα πω αυτά που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή… Αυτά που δεν μπορώ να πω είναι αυτά που πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το Νόμο για να καταλήξουμε, για να μπορέσω να πω… Όταν ελέγχεται μια βιομηχανία και ελέγχονται πολλές αυτή τη στιγμή, εδώ και τέσσερις μήνες έχει ξεκινήσει μία επιχείρηση σκούπα σε μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής, με αφορμή και την κουβέντα που έγινε τον τελευταίο καιρό για την εκφόρτωση πριν έναν μήνα για το RDF, έχει λοιπόν ξεκινήσει εκ νέου μια διαδικασία ελέγχου μεγάλων παραγωγικών μονάδων και εκεί βρίσκονται σε διαδικασία κάποιες εξελίξεις. Δηλαδή έχουν βρεθεί κάποιες μη σωστές παραγωγικές διαδικασίες σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Ήδη οι ελεγκτες που είναι από τρεις συναρμόδιες υπηρεσίες και όχι από μία, επρόκειτο να ετοιμάσουν την έκθεση της αυτοψίας και να τη αποστείλουν στους ελεγχόμενους, εκείνοι πρόκειται να καταθέσουν προτάσεις επ’ αυτού και από εκεί και πέρα ανάλογα με την αξιολόγηση αυτών των προτάσεων και τον επανέλεγχο, θα προκύψουν διοικητικές αλλά ενδεχομένως και ποινικές κυρώσεις”.

Απαντώντας στα επίμονα ερωτήματα του δημοσιογράφου, η κα Κολυνδρίνη συνέχισε σχετικά με την ελεγχόμενη βιομηχανία: “Δεν παράγει το υλικό που παράγει με τον τρόπο που θα έπρεπε να είναι συμμορφωμένο. Αυτό συνέβαινε τις τελευταίες ημέρες και μετά τον έλεγχο έχει αμβλυνθεί ως φαινόμενο, αλλά αυτό δεν αλλάζει το δεδομένο”.

Ερωτηθείσα εάν αυτό συνδέεται με τη έντονη μυρωδιά πλαστικούρας το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πόλη, η κα αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: “Αυτό που εκτιμώ, με βάση αυτά που μου λένε οι ελεγκτές, είναι ότι η μυρωδιά που υπάρχει αυτή τη στιγμή κατά κάποια χρονικά διαστήματα στον αέρα οφείλεται σε αυτή την κακή παραγωγική διαδικασία”.

Ερωτηθείσα για τις προθέσεις της, η κα Κολυνδρίνη, εξήγησε ότι θα ακολουθηθεί κατά γράμμα ο Νόμος και ξεκαθάρισε ότι “αυτοί θα κάνουν τις προτάσεις που θα κάνουν και εγώ θα κάνω τη δουλειά μου. Εάν και εφόσον ο όρος του υπουργείου, προβλέπει αναστολή λειτουργίας μέχρι να συμμορφωθεί με τα δεδομένα, βεβαίως και προβλέπεται να γίνει κι αυτό”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει