ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Κολυνδρίνη εξήγγειλε από το Marconi 96,1 την δημιουργία γυάλινου πύργου στην κορυφή του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου – Μια απίστευτη προσθήκη στο ολοκαίνουργιο Χιονοδρομικό που ετοιμάζεται

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Το οραματίστηκα και το περιέγραψα στους μελετητές – Θα είναι καφέ – εστιατόριο 12μηνης λειτουργίας…”

Μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις που αφορούν στον Τουρισμό της περιοχής έβγαλε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας το πρωινό της Πέμπτης στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, με αφορμή τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στον δρόμο μεταξύ Καραβώματος και Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα η κα Κολυνδρίνη κλήθηκε να απαντήσει αναφορικά με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στον δρόμο μεταξύ Καραβώματος και Χανιών, εξηγώντας ότι “πραγματοποιούνται σε μήκος περίπου 6 χλμ., αφού μετά και την τελευταία βροχή προκλήθηκε καθίζηση του δρόμου. Πραγματοποιούνται όπως είπε ασφαλτικές εργασίες και ταυτόχρονα μελέτη για τοιχεία αντιστήριξης, για να μην έχουμε επανάληψη του φαινομένου. Πιστεύουμε ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουμε πλήρη αποκατάσταση”.

Εν συνεχεία και αφού ερωτήθηκε και απάντησε σχετικά με τα αλιευτικά καταφύγια Χορευτού και Πλατανιά, των οποίων οι μελέτες ολοκληρώθηκαν και υπεβλήθησαν στο υπουργείο προς χρηματοδότηση, η κυρία Κολυνδρίνη προχώρησε στην αποκάλυψη της είδησης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε χαρακτηριστικά: “Σε αυτή την μελέτη που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες ότι υλοποιείται και αφορά την αντικατάσταση όλων των υποδομών στο Χιονοδρομικό Κέντρο, έχει προβλεφθεί η δημιουργία στο συγκεκριμένο πλάτωμα, που βρίσκεται στο πέμπτο, τελευταίο, τελεφερίκ, να κατασκευαστεί ένας γυάλινο κτίριο, ένας γυάλινος πύργος να το πούμε έτσι, καφέ, στο οποίο θα μπορεί ο κάθε πολίτης, ορειβάτης να απολαμβάνει την απίσευτη θέα που προσφέρει το σημείο…”

Κληθείσα από τον δημοσιογράφο να γίνει πιο συγκεκριμένη η κα Κολυνδρίνη συνέχισε: “Έχει διερευνηθεί το ζήτημα της νομιμότητας και υπάρχει ευκαίρια στο να το κάνουμε, γι’ αυτό και το ανακοινώνω. Είναι ένας χώρος που ανήκει στον Ορειβατικό και σε συννενόηση μαζί του θα μας εκχωρήσει τον χώρο αυτό προς χρήση. Οι μελετητές λοιπόν πρόκειται να συμπεριλάβουν στην μελέτη του Χιονδρομικού την κατασκευή και την τοποθέτηση ενός γυάλινου κτιρίου στον συγκεκριμένο χώρο που να συνάδει με την μορφολογία και την αρχιτεκτονική του Πηλίου σαφέστατα…

Γυάλινο πύργο τον ονομάζω γιατί έτσι τον έχω οραματιστεί όταν ξεκινήσαμε την διαδικασία της μελέτης και έτσι το περιέγραψα και στους μελετητές όταν τους πήγαμε στον συγκεκριμένο χώρο. Ο οποίος γυάλινος πύργος μπορεί να λειτουργεί και το καλοκαίρι.

Αναφερθείσα στη συνέχεια στο συνολικό έργο αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου, είπε ότι “βάσει της μελέτης που έχει ξεκινήσει, οι μελετητές μας δίνουν ένα κόστος μεγέθους περίπου στα 15 εκατ. ευρώ. Θα αλλάξει ολόκληρο το Χιονοδρομικό, ότι υπάρχει θα αλλαχθεί…”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει