Αποστόλου: Κάνουμε το επόμενο βήμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα (partner country) της έκθεσης Fancy Food Show, που ολοκληρώνεται αύριο στη Νέα Υόρκη. Στο εθνικό περίπτερο, συμμετέχουν 43 ελληνικές εταιρείες παραγωγής και εξαγωγής τροφίμων, είτε ως μεμονωμένες εταιρείες, είτε ως συλλογικοί φορείς.

Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, υπογράμμισε ότι η «η παρουσία της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στην έκθεση Fancy Food Show έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η χώρα μας βγαίνει από μια πολύχρονη και μεγάλη κρίση. Ταυτόχρονα όμως, κάναμε βήματα μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών διορθώσεων τέτοια, που καταφέραμε τελικά να βγούμε από αυτή την κρίση και τα μνημόνια».

Όπως είπε ο κ. Αποστόλου «η χώρα μας κάνει τώρα το επόμενο βήμα για την παραγωγική της ανασυγκρότηση, με στρατηγικό σχεδιασμό, να αξιοποιήσει αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η ελληνική γη, ώστε να έρθει η ανάπτυξη».

Με πρωτεργάτες εσάς, παραγωγούς και επιχειρηματίες που βρίσκονται σήμερα εδώ, τόνισε, και με ιδιαίτερο σημείο αναφοράς για τη στήριξη όλης αυτής της προσπάθειας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Υπάρχουν δυνατότητες, έχουμε κάνει τους σχεδιασμούς μας… καλή επιτυχία στη σημερινή παρουσία σας εδώ και να έχετε πάντα στο νου σας ότι είμαστε εδώ, μαζί σας σε αυτή την προσπάθεια» διαβεβαίωσε.

Σημειώνεται ότι άλλες 10- 15 συμμετοχές ελληνικών εταιρειών στεγάζονται εκτός εθνικού περιπτέρου, ενώ την ελληνική αποστολή στηρίζει η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), πολυμελής αντιπροσωπεία της οποίας συμμετείχε στην έκθεση με επικεφαλής τον νέο πρόεδρο Γρηγόρη Στεργιούλη.

Την έκθεση και το ελληνικό περίπτερο εγκαινίασε ο Ελληνοαμερικανός πρόεδρος του «Specialty Food Association»- της εταιρείας που διοργανώνει το «Summer Fancy Food Show 2018»- Φιλ Καφαράκης, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και του κ. Αποστόλου, του γενικού προξένου στη Νέα Υόρκη, δρ Κωνσταντίνου Κούτρα, στελεχών του εμπορικού γραφείου, της μόνιμης αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ και του γραφείου Τύπου.

Καλωσορίζοντας τους Έλληνες επισήμους με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Φιλ Καφαράκης επισήμανε την ξεχωριστή θέση που για φέτος επιφυλάσσεται στην Ελλάδα, σε αυτή την έκθεση. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Φιλ Καφαράκης επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία προβολής των ελληνικών προϊόντων και της μεσογειακής δίαιτας, στη μεγάλη και δυναμική αγορά των ΗΠΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει