Αρχές Ιανουαρίου τα αξιόπιστα δεδομένα της «Όμικρον»Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, 14:17

Το πιθανότερο αρχές Ιανουαρίου θα διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία η Βρετανία σχετικά με την εξάπλωση του νέου παραλλαγμένου στελέχους «Όμικρον» του Covid-19.

Σύμφωνα με την αξιωματούχο των βρετανικών υπηρεσιών υγείας Σούζαν Χόπκινς, πιθανότερη ημερομηνία για πιο αξιόπιστα δεδομένα της «Όμικρον» θα είναι οι πρώτες μέρες του 2022 ή την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

«Πιστεύω ότι το νωρίτερο που θα έχουμε αξιόπιστα στοιχεία είναι την εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και μάλλον στις αρχές Ιανουαρίου», δήλωσε η Σούζαν Χόπκινς, η επικεφαλής σύμβουλος για θέματα υγείας της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Υγείας της Βρετανίας.

Η Σούζαν Χόπκινς σημείωσε επίσης απευθυνόμενη σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον νοσηλεύονται αυτήν την στιγμή, αλλά επισήμανε ότι είναι πιθανόν ο αριθμός τους να είναι πολύ υψηλότερος.

Η Χόπκινς σημείωσε ότι οι εμπειρογνώμονες χρειάζεται να εξετάσουν τα στοιχεία από περίπου 250 ανθρώπους που νοσηλεύονται με το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον για να κάνουν αξιολόγηση της σοβαρότητάς του σε σύγκριση με το προηγούμενο στέλεχος Δέλτα.

«Αρχίζουμε να κάνουμε την αξιολόγηση αυτή όταν αρχίζουμε να έχουμε αρκετά κρούσματα που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο ώστε να μπορεί να γίνει και στη συνέχεια την πραγματοποιούμε σε καθημερινή βάση», σημείωσε η Χόπκινς.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, 14:21Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει