ΑΡΧΙΣΑΝ τα ΟΡΓΑΝΑ στον ΧΩΡΟ της ΥΓΕΙΑΣ: Ανακαλούνται όλες οι άδειες των υγειονομικών

Σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ ενόψει και της έναρξης των αναστολών εργασίας για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας.

Σε ανάκληση όλων των κανονικών αδειών των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία προχωρά από 1η Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Υγείας, ημερομηνία ορόσημο για την έναρξη των αναστολών εργασίας όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού, αλλά και λόγω της κορύφωσης του τετάρτου κύματος της επιδημίας.

Σε έγγραφο που αποστέλλουν ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής του κ. Βασίλης Κοντοζομάνης, ζητούν την ανάκληση όλων των κανονικών αδειών του προσωπικού που απασχολείται στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα και Περιφερειακά/Τοπικά Ιατρεία καθώς και τον Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) από 1η/9 έως και νεωτέρας.

Η παραπάνω απόφαση κρίνεται αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του Σύστηματος Υγείας καθώς ο Σεπτέμβριος είναι ένας κρίσιμος μήνας για την διαχείριση του τέταρτου επιδημικού κύματος. Χθες ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας κατέστησε σαφές ότι το ΕΣΥ θα παραμένει ανοιχτό για όλους όσους έχουν ανάγκη υγειονομικής περίθαλψης και όχι αποκλειστικά για τα περιστατικά COVID-19.

Η ανάκληση των κανονικών αδειών θα αποτελέσει και το αντίβαρο για να καλυφθούν τα κενά από τις όποιες αναστολές συμβάσεων εργασίας υγειονομικών που θα προκύψουν λόγω μη εμβολιασμού τους έναντι της COVID-19.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει