ΑΣΤΡΑΨΕ και ΒΡΟΝΤΗΞΕ ο Βορίδης για τα περί πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης Ζαφειρόπουλου από τη ΝΔ

ΑΚΟΥΣΤΕ το ΗΧΗΤΙΚΟ: “Αν δεν υπάρξει εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, τότε είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας”

“Θέλω να σχολιάσω, γιατί αυτό δεν αντέχω να μην το σχολιάσω. Είδα μία άθλια ανακοίνωση, πραγματικά άθλια ανακοίνωση, η οποία έχει βγει από το γραφείο του πρωθυπουργού, από το Μαξίμου, από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω από ποιόν έχει βγει, από κάποιον από αυτούς τέλος πάντων, μία πραγματικά άθλια ανακοίνωση, η οποία μιλάει για εκμετάλλευση του αίματος του θύματος, πολιτική εκμετάλλευση”, είπε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο “Radio Marconi 96,1 F.M.” του Βόλου και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, ερωτηθείς για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, για να συνεχίσει ως εξής:

“Δηλαδή προσέξτε τώρα μέσα στο μυαλό τους, γίνεται αυτή η δολοφονία και μιλάνε τώρα για πολιτική εκμετάλλευση, όταν έρχεται η Ν.Δ. και θέτει το ζήτημα της αύξησης της εγκληματικότητας και της έλλειψης ασφάλειας. Αυτό είναι πολιτική εκμετάλλευση. Τα ίδια λέγανε όταν σκοτώθηκε ο μαθητής στο Μενίδι, ότι είναι πολιτική εκμετάλλεσυη. Τα ίδια λέγανε όταν μπήκε το ζήτημα των πυρκαγιών και της καταστροφής της δασικής, ότι είναι πολιτική εκμετάλλευσης. Τα ίδια λέγανε όταν μπήκε το ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας και της ρύπανσης τους Σαρωνικού. Πολιτική εκμετάλλευση. Στο μυαλό το δικό τους δεν ντρέπονται λίγο, να πουν, ότι η δολοφονία ενός επιφανούς δικηγόρου, ενός διακεκριμένου ανθρώπου, εντός πεντακάθαρου και καλού ανθρώπου, στο κέντρο της Αθήνας, με αυτές τις συνθήκες, απαγορεύεται να μιλάμε και να θέτουμε το ζήτημα της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας, γιατί αν το κάνουμε είναι πολιτική εκμετάλλευση. Μήπως θέλουν να βγούμε να τους δώσουμε και συγχαρητήρια, να συνεχίσουν το λαμπρό έργο το οποίο επιτελούν… Αν δεν τα θέσουμε, τί ακριβώς περιμένουνε να πούμε δηλαδή; Για να μην θιγεί τώρα το ΣΥΡΙΖΑϊκόν καθεστώς, θα απαγορεύεται κιόλας να ομιλούμε; Διότι αυτό υπονοεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση. Και η πολιτική εκμετάλλευση του αίματος. Ναι, πράγματι υπάρχει αίμα. Εγώ δεν είπα ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία. Το εάν είναι τρομοκρατικό το χτύπημα ή δεν είναι, είναι μια άλλη συζήτηση. Εγώ δεν μίλησα για τρομοκρατία στην περίπτωση του Μιχάλη. Θα δούμε τί είναι. Δεν έχει διαλευκανθεί το κίνητρο, δεν έχουν βρεθεί οι δολοφόνοι. Επομένως αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τί είναι. Τί γνωρίζουμε όμως; Ότι έγινε μια τέτοιου τύπου δολοφονία, με αυτά τα χαρακτηριστικά στο κέντρο της Αθήνας, αυτό το γνωρίζουμε. Πράγμα το οποίο γεννά το ερώτημα τί γίνεται με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας”.

“Ο Μιχάλης ήταν φίλος, συνεργάτης στενός, δουλεύαμε μαζί, είχαμε υποθέσεις μαζί δικηγορικές και εγώ έχω υποστεί ένα πλήγμα σημαντικό απ’ αυτό, προσωπικό, αλλά πέραν του προσωπικού, το σημαντικό είναι τώρα να εξιχνιαστεί αυτή η δολοφονία. Γιατί κοιτάξτε, άμα καταλήξουμε να μην μπορεί ουσιαστικά να εξιχνιάσει το κράτος μία τέτοια δολοφονία, όπου μπαίνουν κάποιοι στο κέντρο της Αθήνας σε ένα δικηγορικό γραφείο γνωστό, κάθονται μισή ώρα παρουσία μάρτυρα, ο οποίος έχει δει τα στοιχεία τους, χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε απόπειρα να καληφθούν, κάνουν τη δολοφονία και μετά φεύγουν σαν κύριοι, τότε στην πραγματικότητα αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ανασφάλειας το οποίο πια ζει ο καθένας”.

Για να καταλήξει ο πρώην υπουργός: “Πάντως αν δεν υπάρξει εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, τότε είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Ούτως ή άλλως η δολοφονία το γεννά αυτό ως θέμα, γιατί ξαναλέω μια δολοφονία με τέτοια χαρακτηριστικά δείχνει αποθράσυνση των εγκληματιών”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει