Μπουκώρος με αφορμή την επίσκεψη Αχτσιόγλου στο Βόλο: Υψηλότατη ανεργία και μηδενικές επενδύσεις

Ανακοίνωση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου με αφορμή την επίσκεψη της Υπ. Εργασίας στο Βόλο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου, με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας και της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ στο Βόλο, τονίζονται τα εξής:

«Καλωσορίζουμε την Υπουργό Εργασίας στην πόλη της ανεργίας. Το γεγονός ότι η ίδια η διοίκηση του ΟΑΕΔ χαρακτήρισε το Βόλο πρωταθλητή της ανεργίας σήμερα, με καταγεγραμμένο ποσοστό ανεργίας 26%, είναι ένα στοιχείο που, μόνο εν μέρει, αποτυπώνει τη ζοφερή πραγματικότητα.

Η υπουργός, αλλά και τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πραγματική ανεργία στο Νομό μας κινείται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Οι κυβερνητικοί παράγοντες διαπράττουν το λάθος να υποστηρίζουν ότι η ανεργία από το 2013 μέχρι το 2018 μειώθηκε κατα 10 ποσοστιαίες μονάδες. Στατιστική πλάνη πρώτου μεγέθους!

Κανένας δείκτης της κυβέρνησης δεν υπολογίζει τους χιλιάδες νέους της Μαγνησίας που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, κυρίως την τελευταία τριετία.
Το μέγεθος της «επιτυχίας» της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της ανεργίας αντικατοπτρίζεται και από το γεγονός ότι τα τρία τελευταία χρόνια ουδεμία επένδυση υλοποιήθηκε στο Βόλο. Είναι ίσως η μόνη φορά στην ιστορία της περιοχής που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, κυριολεκτικά δεν «μπήκε καρφί».

Αντίθετα, ακόμη και οι πιθανές επενδύσεις βαλτώνουν μεταξύ γραφειοκρατίας και κυβερνητικής εχθρότητας. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των πιθανών τουριστικών επενδύσεων στις Νηές και στον Αλατά.

Είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πομποδώς, είχε ανακοινώσει την περίφημη «επιχείρηση φουγάρο», δια της πρώην Υφυπουργού Βιομηχανίας. Υποτίθεται ότι με εκείνο το πρόγραμμα βιομηχανικής ανασυγκρότησης θα επαναλειτουργούσαν πάνω από 10 βιομηχανίες της περιοχής μας. Τελικά, το πρόγραμμα φουγάρο κατέληξε …φούμαρο.

Τέλος, θέλω να επισημάνω προς την κ. Υπουργό Εργασίας πως παρά το γεγονός ότι η Μαγνησία πλήττεται από θηριώδη ποσοστά ανεργίας, ούτε ένα πρόγραμμα έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τοπικά χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες της κοινωνικής μάστιγας, την οποία αποτελεί η υψηλότατη ανεργία της περιοχής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει