Carrulim: φυσική θεραπεία με απήγανο και λεμόνι

Τι θα λέγατε για μια θεραπεία με απήγανο και λεμόνι; Το carrulim είναι ένα αρχαίο φαρμακευτικό ρόφημα με καταγωγή από την Παραγουάη. Πρόκειται για το προϊόν που φτιάχνεται από το  λικέρ ζαχαροκάλαμου, τον απήγανο και το λεμόνι. Οι άνθρωποι το καταναλώνουν για να καθαρίσουν το αίμα τους και να ανανεώσουν την ενέργεια.

Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να ανακαλύψετε τα πάντα για αυτό το μυστήριο και εκπληκτικό φαρμακευτικό ποτό.

Τι είναι το carrulim;
Το carrulim είναι ένα φαρμακευτικό αλκοολούχο ποτό που, όπως δηλώνει το όνομά του, περιέχει λικέρ από ζαχαροκάλαμο, απήγανο και λεμόνι. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές παραλλαγές με άλλα συστατικά όπως το μέλι και το δεντρολίβανο.
Το ποτό αυτό παρασκευάζεται και καταναλώνεται στην Παραγουάη καθώς και στις γειτονικές χώρες της Βραζιλίας και της Αργεντινής.
Η παράδοση λέει ότι πρέπει να το πίνετε την 1η Αυγούστου κάθε χρόνο. Την ημέρα αυτή, μπορείτε να βρείτε το carrulim σε κάθε γωνιά του δρόμου.
Προέλευση του ροφήματος
βότανα, ρόφημα
Ο γηγενικός πολιτισμός Γουαρανί της Παραγουάης αναγνωρίζει ότι ο Αύγουστος είναι ο πιο δύσκολος μήνας για την υγεία μας και για την τύχη μας γενικότερα.
Γι’ αυτόν τον λόγο, δημιούργησαν ένα φάρμακο για να δώσει τη δύναμη στο σώμα, να ανανεώσει και να βελτιώσει την ενέργεια των ανθρώπων.
Σύμφωνα με την παράδοση, το carrulim καταναλώνεται την 1η Αυγούστου, επειδή αυτή η ημερομηνία αντιπροσωπεύει τη δεύτερη είσοδο του έτους. Εκτός από αυτό, συμπίπτει άμεσα με το χειμώνα της Παραγουάης.
Όταν πρόκειται για τον τρόπο της κατανάλωσής του, υπάρχουν διάφορες επιλογές:
 • Μερικοί λένε ότι πρέπει να πίνετε τρεις γουλιές, ενώ άλλοι προτιμούν να πίνουν επτά.
 • Άλλοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ένα κουταλάκι του γλυκού αφού λένε ότι είναι τόσο αποτελεσματικό ώστε είναι σχεδόν μαγικό.
 • Υπάρχουν όμως και άλλοι που κάνουν κατάχρηξη του ροφήματος το οποίο, όπως και κάθε άλλο αλκοολούχο ποτό, έχει τις αρνητικές του επιπτώσεις.
Φαρμακευτικές ιδιότητες
Απήγανος
Ο απήγανος είναι γνωστός για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες καθώς έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει την κακή μας ενέργεια και να μας προστατεύει από κάθε κίνδυνο.
Σε σωματικό επίπεδο, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τις πεπτικές λειτουργίες.
Σε μερικούς πολιτισμούς, μπορούμε να δούμε ανθρώπους που κρεμάνε τον απήγανο στην είσοδο των σπιτιών τους για να τους προστατεύσει από κάθε κατάσταση που μπορεί να τους θέσει σε κίνδυνο.
Εάν το φυτό ξεραίνεται, το κρεμάνε σε άλλο μέρος για περαιτέρω οφέλη.
Ο απήγανος δεν πρέπει να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αφού θεωρείται πως είναι ένα φυτό που μπορεί να προκαλέσει αποβολή.
Λεμόνι
εσπεριδοειδή, φρούτο
Το λεμόνι είναι, από κάθε άποψη, ένα από τα καθαρότερα και καλύτερα φρούτα που μπορούμε να βρούμε για την αποτοξίνωση του σώματος. Μας βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών και, παρά το γεγονός ότι είναι όξινο, έχει την ικανότητα να ρυθμίζει τα επίπεδα του pH μας και να εξουδετερώνει την υπερβολική τοξικότητα.
Αυτός ο καρπός των εσπεριδοειδών ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βελτιώνει τις λειτουργίες του ήπατος, των νεφρών και του εντέρου.
Οι καλύτερες του ιδιότητες βρίσκονται στην φλούδα του, η οποία μπορεί πάντα να καταναλώνεται εάν ο καρπός είναι βιολογικής καλλιέργειας.
Δενδρολίβανο
Ακριβώς όπως και ο απήγανος, το δεντρολίβανο έχει επίσης την ικανότητα να απομακρύνει την κακή ενέργεια και να καθαρίζει βαθιά το σώμα μας.
Σε σωματικό επίπεδο, είναι ένα εξαιρετικό φυτό για την πέψη που βοηθά στις λειτουργίες του ήπατος και του εντέρου.
Το δενδρολίβανο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μας βοηθά να καταπολεμήσουμε τις μολύνσεις, καθώς λειτουργεί ως φυσικό αντιβιοτικό.
Τέλος, το δενδρολίβανο διεγείρει το σώμα, αυξάνοντας αρκετά την αρτηριακή πίεση, βοηθώντας με την κυκλοφορία του αίματος.
Το ρόφημά μας χωρίς αλκοόλ
φαρμακευτικό ρόφημα, βότανα
Τροποποιήσαμε την παλιά συνταγή του carrulim, κάνοντας μια πιο σύγχρονη θεραπεία χωρίς αλκοόλ που εξακολουθεί να περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά συστατικά:
Συστατικά
 • 1 βιολογικό λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε τον χυμό και τη φλούδα)
 • 4 φλιτζάνια νερό (1 λίτρο)
 • 1/2 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο (3 g)
 • 1 κουταλιά της σούπας απήγανο (4 g)
 • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (60 g)
Τι πρέπει να κάνετε;
Θα φτιάξουμε μια συνταγή αποτοξίνωσης κάνοντας τα εξής:
 • Στύψτε το λεμόνι και κρατήστε τον χυμό.
 • Βάλτε το νερό να βράσει με τη φλούδα λεμονιού και το δεντρολίβανο. Αφήστε το στη φωτιά για 15 λεπτά.
 • Όταν περάσουν 13 λεπτά, προσθέστε τον απήγανο.
 • Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να τραβήξει για 10 λεπτά.
 • Σουρώστε το μείγμα, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και γλυκάνετε με το μέλι.
 • Το φαρμακευτικό σας ρόφημα είναι έτοιμο.
Πώς το πίνετε;

Θα το καταναλώνουμε αυτό το φάρμακο σε διάφορες χρονικές στιγμές:

 • 2 ποτήρια με άδειο στομάχι.
 • 1 ποτήρι προς το μεσημέρι.
 • 1 ποτήρι αργά το απόγευμα.

Μπορείτε να πιείτε αυτό το φαρμακευτικό ρόφημα για 7 ημέρες για να καθαρίσετε το αίμα σας και να ενισχύσετε το πνεύμα σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει