ΧΑΜΟΣ στα ΕΡΤΖΙΑΝΑ: Η καταγγελία στο Marconi 96,1 για έλλειψη λειτουργικού ασθενοφόρου στην Αλόννησο, η θέση του Δημάρχου Βαφίνη και η παρέμβαση της βουλευτή Μακρή – Επιστολή των δημάρχων των νησιών στον Κικίλια για την υποστελέχωση των Κ.Υ.

ΗΧΗΤΙΚΟ – Δήμαρχος Βαφίνης για το Κέντρο Υγείας Αλοννήσου: “Έχω φτάσει στο σημείο να καταθέσω μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα για την υποστελέχωση του περιφερειακού ιατρείου…”

Άστραψε και βρόντηξε το πρωί στα ερτζιανά, κατά την πρωινή του εκπομπή στο Radio Marconi 96,1 F.M., ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουμιώτη, με αφορμή καταγγελία ακροατή για την έλλειψη λειτουργικού ασθενοφόρου στην Αλόννησο.

Άμεσα ο δημοσιογράφος επικοινώνησε με το δήμαρχο του νησιού Πέτρο Βαφίνη, ο οποίος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του ακροατή, τονίζοντας και το γεγονός της υποστελέχωσης της υγειονομικής μονάδας του νησιού, πράγμα για το οποίο, όπως είπε, έχει καταθέσει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα, ενώ σήμερα συντάχθηκε και υπογράφηκε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Υγείας από τον ίδιο και από τους δημάρχους της Σκιάθου και της Σκοπέλου.

 

Στον απόηχο όλων των παραπάνω, άμεση ήταν η παρέμβαση της βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Ζέττας Μακρή, η οποία παρενέβη, δηλώνοντας:

Διάβασα την ανάρτηση σας για την απουσία ασθενοφόρου, στην Αλόννησο, την τόσο αυστηρή και καταγγελτική.

Σας ενημερώνω ότι, ήδη, από τις 14.00 μμ ο Δήμαρχος Αλοννήσου μου έστειλε e mail, όπου εκφράζει την αγωνία του για την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί του.

Αντιλαμβανόμενη το δικαιολογημένο ενδιαφέρον σας, σας ενημερώνω και, δι υμών, και τους αναγνώστες αλλά και τους ακροατές σας ότι, σε συνεννόηση με την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, στην Αθήνα, μίλησα με τον Διευθυντή του παραρτήματος Θεσσαλίας κ. Κων. Σταμνά, που μου υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει, αμέσως, με το κέντρο Υγείας Αλοννήσου για να επιλύσει το πρόβλημα. Ελπίζω η παρέμβασή μου να έχει αποτέλεσμα!

Με εκτίμηση.
Ζέττα Μ.Μακρή
Στάλθηκε από το iPad μου

Η επιστολή των τριών Δημάρχων των Β. Σποράδων προς τον υπουργό Υγείας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει