Χρ. Μπουκώρος: Εγκλωβισμένοι οι προσωρινά προσληφθέντες στους Δήμους από το διαγωνισμό 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ

Τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ…

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr: 

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησία Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών, επισημαίνοντας, για ακόμη μια φορά, τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση θέσεων με σειρά προτεραιότητας στις υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού. Συγχρόνως, ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζει και το μεγάλο πρόβλημα που θα παρουσιαστεί στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, μετά την επικείμενη λήξη των οχτάμηνων συμβάσεων των προσωρινά επιτυχόντων.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: “Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018, που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ  (Υπουργείο Εσωτερικών).

Ο στόχος της 30ης Νοεμβρίου που διεμήνυε το αρμόδιο υπουργείο για την δημοσίευση των οριστικών αποτελεσμάτων, τελικά φαίνεται να μην είναι εφικτός. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι προσδοκίες της Ανεξάρτητης Αρχής του ΑΣΕΠ και του υπουργείου διαψεύδονται, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού δεν θα εκδοθούν, πιθανότητα, ούτε μέχρι το τέλος του 2018.

Πρόκειται για μια εξέλιξη με δυσάρεστες συνέπειες για τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων της χώρας, οι οποίες θα βρεθούν χωρίς οδηγούς και συνοδούς απορριμματοφόρων από τις αρχές Δεκεμβρίου, που λήγουν οι οχτάμηνες συμβάσεις των προσωρινά διοριστέων.
Για παράδειγμα, στο Δήμο Βόλου οι 37 προσωρινά διοριστέοι που εργάζονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας αναμένεται να απολυθούν αρχές Δεκέμβρη, αποδεκατίζοντας κυριολεκτικά την υπηρεσία.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά άτομα, που έχουν κριθεί προσωρινά επιτυχόντες στη συγκεκριμένη προκήρυξη, μετέβησαν στους Δήμους τοποθέτησής τους, οι οποίοι τυγχάνει να είναι διαφορετικοί και απομακρυσμένοι από το Δήμο κατοικίας τους. Δεν είναι λίγες, μάλιστα, οι περιπτώσεις που ακόμη και ολόκληρες οικογένειες μετακινήθηκαν, προκειμένου το μέλος της οικογένειας που κρίθηκε ως προσωρινά επιτυχών να εργαστεί.

Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε νευραλγικές υπηρεσίες των Δήμων, όπως της καθαριότητας, αλλά και να σταματήσει ο εμπαιγμός των προσωρινά επιτυχόντων, οι οποίοι αν και αυτή τη στιγμή εργάζονται, το εργασιακό τους μέλλον είναι αβέβαιο.

Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τις ελλείψεις προσωπικού που θα παρουσιαστούν στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων της χώρας, μετά τη λήξη των οχτάμηνων συμβάσεων των προσωρινά διοριστέων;
  2. Γιατί καθυστερεί η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων; ” καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει