Χρ. Τριαντόπουλος: Έργα Αστικών Αναπλάσεων σε Βόλο και Αργαλαστή ύψους 4,9 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Στρατηγικές Αστικές Παρεμβάσεις» της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανακοινώθηκαν οι εντάξεις έργων αστικής ανάπλασης περιοχών σε δήμους της χώρας, μετά από σχετικές προτάσεις. Μεταξύ αυτών των έργων είναι και δύο έργα που αφορούν τη Μαγνησία και δη τους Δήμους Βόλου και Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για δύο έργα, τα οποία αθροίζουν στα 4,9 εκατ. ευρώ και αφορούν την ανάπλαση του δυτικού τμήματος του εμπορικού κέντρου του Βόλου και την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Αργαλαστής.

Αναφορικά με την εν λόγω θετική εξέλιξη, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος κατά την προηγούμενη περίοδο συνεργάστηκε με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, αλλά και με τους εμπλεκόμενους φορείς, επί των συγκεκριμένων θεμάτων, σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει τις δομικές παρεμβάσεις σε δήμους και τοπικές κοινωνίες, αξιοποιώντας κοινοτικούς και εθνικούς πόρους με γρήγορες διαδικασίες και προγράμματα. Ένα από αυτά είναι και το πρόγραμμα ‘Στρατηγικές Αστικές Παρεμβάσεις’ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, και στο οποίο έχουν ενταχθεί δύο έργα που αφορούν τη Μαγνησία και, ειδικότερα, τον Δήμο Βόλου και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Το έργο για τον Δήμο Βόλου, ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, αφορά την αναβάθμιση του δυτικού τμήματος του εμπορικού κέντρου του Βόλου, περιλαμβάνοντας ανάπλαση πεζοδρομημένων τμημάτων, ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, και οδών ήπιας κυκλοφορίας του πιο κεντρικού και εμπορικού τμήματος της πόλης του Βόλου.

Το έργο για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, ύψους 1,08 εκατ. ευρώ, αφορά την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Αργαλαστής, περιλαμβάνοντας παρεμβάσεις στην πλατεία και την ανάπλαση των παρακείμενων οδών.

Πρόκειται για δύο έργα με προστιθέμενη αξία και για τις δύο περιοχές, συνεισφέροντας σημαντικά μέσα από την αστική αναβάθμιση και ανάπλασή τους στην τοπική ανάπτυξη και στη δημιουργία πολλαπλασιαστικών θετικών επιπτώσεων. Άλλωστε, το εν λόγω πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ισχυρό αναπτυξιακό χαρακτήρα και ταυτόχρονα συνδέεται με τις πολιτικές και τις εθνικές δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή, την αστική ανθεκτικότητα, τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ένα σημαντικό, λοιπόν, πρόγραμμα υπό τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, και τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, και τη σημαντική δουλειά από τον Γενικό Γραμματέα, κ. Ευθύμη Μπακογιάννη. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες για την προετοιμασία και προεργασία του εν λόγω σημαντικού προγράμματος, που έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω τους δήμους μας, ώστε να βελτιώσουν τις υποδομές τους και να διαμορφώσουν συνθήκες ανάπτυξης για τις τοπικές κοινότητες και οικονομίες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει