Χρ. Τριαντόπουλος: Το Πράσινο Ταμείο θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του Περιβαλλοντικού Πάρκου Ανάβρας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο πλαίσιο του συντονισμού των δράσεων αποκατάστασης και υλοποίησης των μέτρων στήριξης για τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία «Ιανός», ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Ευστάθιο Σταθόπουλο και, φυσικά, με τον Δήμο Αλμυρού, για την ένταξη της αποκατάστασης του Περιβαλλοντικού Πάρκου της Ανάβρας στο χρηματοδοτικό πλάνο του Ταμείου. Μία ένταξη που πραγματοποιήθηκε με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 14 Δεκεμβρίου 2020.

Με αφορμή, λοιπόν, την εν λόγω απόφαση του, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε τα παρακάτω: «Κατά τις πρώτες μέρες μετά τη θεομηνία του “Ιανού” βρεθήκαμε στην κοινότητα της Ανάβρας, όπου μαζί με τη δημοτική αρχή και τους τοπικούς παράγοντες επισκεφθήκαμε το Περιβαλλοντικό Πάρκο Ανάβρας για να διαπιστώσουμε από κοντά το μεγάλο μέγεθος της ζημιάς που είχε υποστεί το γνωστό σε όλους πανέμορφο πάρκο της περιοχής. Ένα πάρκο με ιδιαίτερη περιβαλλοντική σημασία, αλλά και σημαντική προστιθέμενη αξία για την περιοχή της Ανάβρας, για το οποίο έπρεπε να δρομολογηθεί άμεσα η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών, αλλά και η βελτίωσή του όπου απαιτηθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση, ακολούθησε σχετική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ένταξης της αποκατάστασης των ζημιών στο Περιβαλλοντικό Πάρκο της Ανάβρας στο χρηματοδοτικό πλάνο του Ταμείου. Η ανταπόκριση του Προέδρου, κ. Σταθόπουλου, ήταν άμεση και ακολουθώντας, με μεθοδικότητα, την προβλεπόμενη διαδικασία, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους, πριν από λίγες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της χρηματοδότησης του Δήμου Αλμυρού και την ένταξη του έργου του έργου αποκατάστασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η διάθεση συνολικού ποσού 118.300 ευρώ για την υλοποίηση του έργου, η οποία και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του έτους 2020.

Έτσι, ακόμα ένα έργο αποκατάστασης ζημιών από τη θεομηνία “Ιανός” δρομολογείται και, ειδικότερα, ένα έργο σε μία περιοχή με ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα και δυναμική, όπως η κοινότητα της Ανάβρας. Και το Περιβαλλοντικό Πάρκο της Ανάβρας, όπως θα αποκατασταθεί και θα αναβαθμιστεί, δύναται να συμβάλει καθοριστικά στην αξιοποίηση αυτών των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, συνεισφέροντας καθοριστικά στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής και στην ενδυνάμωσης της αειφορίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχιστεί η σύμπραξη και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να διοχετευθούν, όπου κριθεί απαραίτητο, περαιτέρω πόροι και κατά το 2021. Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλου και όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό το εγχείρημα. Ένα εγχείρημα που συνεχίζεται».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει