Χρήστο Μπουκώρε, μήπως γελάνε και τα… πλακάκια με το πολιτικό σου θράσος;

Του ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΜΙΩΤΗ

“ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ και τα πλακάκια κορωνοϊό”, έλεγε με ύφος χιλίων και βάλε Καρδηναλίων στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη, ο απίθανος βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, εάν… εάν η Νέα Δημοκρατία τω καιρώ εκείνω δεν είχε φτιάξει το καινούργιο Νοσοκομείο!

ΔΗΛΑΔΗ; Δηλαδή ούτε λίγο – ούτε πολύ, αυτό που βρήκε να απαντήσει ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Χρήστος Μπουκώρος στην κριτική που ασκείται, για το γεγονός ότι το Νοσοκομείο του Βόλου μπήκε στην μάχη ενάντια στην υγειονομική κρίση ανοχύρωτο, τόσο από πλευράς εξοπλισμού, όσο και ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, είναι ότι θα πρέπει να ευχαριστούμε τον Κύριο που το 2007 εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα, που φυσικά φέρει τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας.

ΒΕΒΑΙΑ, ξεπερνώντας το γεγονός ότι από τότε έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια και σύνολο σχεδόν 30 περίπου από τότε που ξεκίνησε το όλο εγχείρημα, είμαι βέβαιος ότι ο κύριος Μπουκώρος, εάν ο Δημήτρης Μαρέδης του έδινε και επιπλέον τηλεοπτικό χρόνο, θα έφτανε την αναδρομή του τουλάχιστον μέχρι το 1903. Τότε δηλαδή που πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, χωρητικότητας τότε 28 κρεβατιών. Τότε, Χρήστο, επρόκειτο για το δεύτερο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας μετά τον Ευαγγελισμό των Αθηνών. Το 1908, μάλιστα, επί δημαρχίας Ιωάννη Καρτάλη, το Νοσοκομείο μετατράπηκε σε δημοτικό ίδρυμα και λειτούργησε με τη βοήθεια χορηγιών από ευγενείς Πηλιορίτες και ομογενείς της Αιγύπτου. Φαντάσου δηλαδή Χρήστο Μπουκώρε τί θα γινόταν, εάν -πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω- το 1885 δεν είχαμε την έκδοση του βασιλικού διατάγματος, μέσω του οποίου αποφασίστηκε η μετατροπή του κανονισμού του αδελφάτου, το οποίο ανέλαβε σειρά αρμοδιοτήτων για την ανέγερσή του. Χρήστο, φαντάσου…

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ γράφουμε πολλά, Χρήστο Μπουκώρε, μιας και ο κόσμος έχει κουραστεί με τις όποιες παρα-πολιτικές συμπεριφορές, δεν ξέρουμε εάν τα πλακάκια θα είχαν κολλήσει και αυτά κορωνοϊό, όπως ΕΣΥ δήλωσες, για το εάν γελάνε όμως ακόμα κι αυτά με το πολιτικό σου θράσος, είναι κάτι που αξίζει να εξετάσεις σοβαρά… Εμείς, βλέπεις, δεν έχουμε άλλη υπομονή, τείνει να εξαντληθεί!

Υ.Γ.1: Συνέχισε έτσι Χρήστο, αλλά μετά μην ψάχνεις να βρεις τον λόγο για το πώς κατορθώσατε το ακατόρθωτο, δηλαδή ο Μητσοτάκης να κερδίζει τις εκλογές και εσείς να φέρνετε το κόμμα δεύτερο, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο Βόλο.

Υ.Γ.2: Όταν δεν έχεις το πολιτικό ανάστημα να διεκδικήσεις, έστω κι αν χρειαστεί πολιτικά να συγκρουστείς, τότε θα πρέπει να έχεις το πολιτικό θάρρος να ζητήσεις έστω και μια συγνώμη. Πολλές φορές… αρκεί!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει