Χρυσοχοΐδης από το Βόλο: Στη Μαγνησία η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι η αναμενόμενη

Ως ουσιώδη και χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου. Οι δύο άντρες συζήτησαν κατ ιδίαν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας της πόλης και κυρίως για τα αποτελέσματα της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού.

Ακολούθησε μακρά σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, των Δημάρχων Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου αλλά και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ από πλευράς ΕΛΑΣ μετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας και ο Μιλτιάδης Αλεξάκης, Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα εορτασμού του Αγίου Νικολάου, αλλά και θέματα που αφορούν στη αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων εντός του Δεκεμβρίου.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε:

«Στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο στην πανδημία. Δίνουμε μία καθολική μάχη για να αντιμετωπίσουμε τον επώδυνο ιό που έχει στοχοποιήσει την ανθρωπότητα, που έχει αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές. Δίνουμε μία μάχη που θα κερδίσουμε. Θα νικήσουμε διότι ο καθένας από εμάς έχει αντιληφθεί ην ατομική του ευθύνη, πόσο σημαντικό είναι να μένουμε στο σπίτι και να μην υπάρχουν συναθροίσεις.

Στη Μαγνησία υπάρχει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, όμω2ς δεν είναι είναι η αναμενόμενη. Ήρθα να συζητήσω με τους εκπροσώπους του λαού του Βόλου, με τους υγειονομικούς, ώστε τώρα τον Δεκέμβριο να κάνουμε μία προσπάθεια, να μη γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως συνηθίζουμε. Όπως δε γιορτάσαμε το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου και όπως γιορτάζουμε ως Έλληνες και σαν Χριστιανοί όλες τις γιορτές.

Τώρα με τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Σπυρίδωνα, την Αγ. Βαρβάρα δε θα γιορτάσουμε. Θα δείξουμε σεβασμό και ευλάβεια, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη στους ανθρώπους που νοσούν και την τιμή στους ανθρώπους που έφυγαν και έχασαν τη ζωή τους. Είναι και πνευματικός ο αγώνας που δίνουμε γιατί περιέχει ενσυναίσθηση, ενκαρτέριση και αλληλεγγύη. Θα νικήσουμε.

Είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε, να τις τηρήσουμε.

Θα συναντηθώ και με τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο ένα ιεράρχη με κατανόηση ώστε η Πνευματική ηγεσία του τόπου να καταβάλει προσπάθεια ώστε οι γιορτές να γίνουν στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους.

Εκφράζω τη συμπαράσταση μου στους κατοίκους της Μαγνησίας, όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και θα νικήσουμε. Μέχρι να φθάσουμε στον εμβολιασμός και μέσα σε λίγους μήνες μήνες θα ανοίξει η ζωή μας να ανοίξουμε και πάλι τη ζωή μας να γίνουμε κανονικού άνθρωποι.

Τέλος απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Χρυσοχοίδης υπογράμμισε ότι για τη Μαγνησία δεν θα ισχύσουν έκτακτα μέτρα, αλλά αυτά που προβλέπονται για όλη τη χώρα, ενώ για την εκδήλωση για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου τόνισε θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Ο Δήμαρχος Βόλου

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος που δώρισε στον υπουργό το βιβλίο της πόλης και ένα αναμνηστικό έμβλημα της Αργούς ζητώντας την συνδρομή του στην προσπάθεια κατασκευής του Μουσείου, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα την έχει, υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Υπουργείου για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία.

Ο κ. Μπέος στάθηκε ιδιαίτερα για την αλητεία, όπως χαρακτηριστικά είπε, σήμερα με την φωτιά στη φάτνη του Αγ. Νικολάου, που είναι ντροπή για την πόλη. Η φάτνη θα κατασκευαστεί ξανά σε χρόνο ρεκόρ. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις με αυτούς τους αλήτες.

Ήταν ένα από τα θέματα που συζητήσαμε κατ ιδίαν με τον Υπουργό και μετέφερε εντολές στην ηγεσία της Αστυνομίας.

Ήδη ψάχνουν μέσα από κάμερες. Υπάρ5χουν δύο εκδοχές. Ή το έκανε κάποιος μεθυσμένος ή τοξικομανή ή ήταν μήνυμα για την παρουσία υπουργού. Ο,τι και να είναι δεν επιτρέπεται άλλη δράση αλητών. Θα σταματήσει τελεία και παύλα, υπογράμμισε ο κ. Μπέος

Ο Κ. Αγοραστός

Τέλος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι τα μέτρα ήδη αποδίδουν και στη Μαγνησία, με το σχετικό δείκτη μεταδοτικότητας να πέφτει στο 0,62, και σε όλη τη Θεσσαλία, όπως φαίνεται και από την πίεση στα Νοσοκομεία και τη μείωση εισαγωγών, αλλά πρέπει να συνεχιστούν.

Καλούμαστε όλοι σήμερα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με αλληλεγγύη πρόνοια σοβαρότητα και προσωπική αυστηρότητα στην τήρηση μέτρων, Να κερδίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει