ΔΑΣ-ΕΚΒ: Ξεδιάντροποι προβοκάτορες! Έστειλαν τους εργαζόμενους μέρα απεργίας για δουλειά

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Πέμπτη 19/9, συνεδρίασε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, μετά από αίτημα των μελών της ΔΑΣ, για τη συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής μας στην απεργία της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη, που έχουν ήδη αποφασίσει ομόφωνα η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα. Σε αυτή τη συνεδρίαση, η πλειοψηφία της Διοίκησης (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) εισηγήθηκε διαφορετική μέρα απεργίας, χωρίς κανένα απολύτως επιχείρημα και αιτιολογία. Η στάση τους στη συνεδρίαση ήταν ομιλίες με μισόλογα, λέγανε ότι είναι «γραμμή της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ κεντρικά», ήταν αδύνατον να επιχειρηματολογήσουν και να στηρίξουν μια απαράδεκτη πρόταση που βγάζει μάτι. Γιατί ενώ αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί μια πανστρατιά των εργαζομένων της χώρας που θα είναι στο δρόμο στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ απεργία έχει καθοριστεί για την Τρίτη 24/9, αποφάσισαν να στείλουν εκείνη τη μέρα τους εργαζόμενους του Βόλου για δουλειά, να τους μετατρέψουν σε απεργοσπάστες, να τους βάλουν απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους όλης της Ελλάδας!

Πρόκειται για μια προβοκατόρικη και ξεδιάντροπη ενέργεια, βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, για να περάσει χωρίς καμία αντίδραση το πολυνομοσχέδιό της που διαλύει μισθούς και κλαδικές συμβάσεις, βάζει ταφόπλακα στα σωματεία και στο δικαίωμά μας στην απεργία.

Η στάση αυτή των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ του ΕΚΒ, ήταν εντολή της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ (ομάδα Παναγόπουλου, Κιουτσούκη, και ΣΙΑ) όπως ομολόγησαν και οι ίδιοι. Είναι προφανές ότι οι παρατάξεις αυτές ξεπούλησαν για άλλη μια φορά την εργατική τάξη στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία. Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους και τα σωματεία. Απέδειξαν ότι η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Βόλου δεν είναι των εργατών, είναι τσιράκια της κυβέρνησης και των εργοδοτών!

Αίσχος σε αυτούς τους συνδικαλιστές, που έχουν ποτιστεί στον εργατοπατερισμό, το ξεπούλημα και τον συμβιβασμό. Κανένας εργαζόμενος, ανεξάρτητα τι στήριζε μέχρι τώρα, ανεξάρτητα τι πιστεύει, δεν πρέπει να τους ακολουθήσει στη βρωμιά τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους πετάξουν έξω από τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα, να καθαρίσουν τη βρωμιά. Είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Η προβοκάτσιά τους δεν θα περάσει! Η απεργία θα γίνει την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, όπως έχουν ήδη αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ, 22 Εργατικά Κέντρα, ανάμεσά τους το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος Ελλάδας, Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Πανελλήνια ομοσπονδία Λογιστών και εκατοντάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη,

στις 10:30 στην Πλατεία Πανεπιστημίου

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΣΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει