ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κορυφαία προτεραιότητα για Μπέο και Θεοδώρου οι 14 σύγχρονες παιδικές χαρές στην πόλη

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες βελτίωσης αστικών υποδομών και ιδιαίτερα των παιδικών χαρών, που συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση του επιπέδου ποιότητας ζωής των κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων των εμποδιζόμενων ατόμων, και αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα της υπό τον Αχιλλέα Μπέο Δημοτικής Αρχής του Βόλου.

Η αποκατάσταση των παιδικών χαρών στο Δήμο κρίνεται απαραίτητη, καθώς τα όργανα που διέθεταν ήταν κατά το πλείστων ακατάλληλα, λόγω παλαιότητας, συνεχούς χρήσης και έκθεσης στα καιρικά φαινόμενα, και για το λόγο αυτό είχαν αποξηλωθεί από τη Δημοτική αρχή. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιβάλλεται η λειτουργία δημοτικών παιδικών χαρών μόνο εφόσον διαθέτουν πιστοποιητικό ελέγχου.

Μόνο το τελευταίο τρίμηνο (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος 2020), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Θάνος Θεοδώρου, ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν προς χρήση έντεκα παιδικές χαρές, σε δύο άλλες ξεκίνησαν ήδη και εκτελούνται οι εργασίες, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες σε άλλη μια.

Συνολικά η συνολική επιφάνεια των νέων διαμορφωμένων παιδικών χαρών ανέρχεται σε 6.525 τμ. από τα οποία, ο διαμορφωμένος χώρος παιχνιδιού υπολογίζεται σε 3.720 τμ. και η δαπάνη για τις εργασίες για την διαμόρφωση δεκατεσσάρων χώρων της πόλης του Βόλου και την προμήθεια και τοποθέτηση νέων ασφαλών οργάνων ανήλθε συνολικά στο ποσό του ενός εκατομμυρίου πενήντα χιλιάδων ευρών (1.050.000€ ).

Πιο αναλυτικά οι παιδικές χαρές που είτε ολοκληρώθηκαν είτε βρίσκονται υπό ολοκλήρωση είναι:

54ου Συντάγματος – – Ι. Ναός Μεταμορφώσεως.

Περραιβού – Λ.Βύρωνος.

Εθν. Αντιστάσεως – Σπυρίδη (πλατεία Επισκοπής)..

Νεαπόλεως –Κορδικτώνος – ΚΔΑΠ Νεαπόλεως.

Ορμηνίου – Ηφαίστου (πάρκο Ν. Δημητριάδας).

Κασσαβέτη – Μ. Λοίζου ( περιοχή Κάραγατς).

Αγ. Παρασκευής (πάρκο Αλεξάνδρου).

Κολοκοτρώνη- Παπαφλέσσα – Οικονόμου (πάρκο Αγ. Αναργύρων).

Λαχανά (περιοχή παλαιού Λιμεναρχείου).

Αναλήψεως – Ι. Ναός Αναλήψεως.

Ρ.Φεραίου – Σπυρίδη (περιοχή Αναλήψεως).

Πάρκο Καλλιθέας

Αγ. Βασιλείου – Κοραή Ι. Ναός Αγ. Βασιλείου.

Περιοχή Αγ. Στεφάνου.

Σημειώνεται ότι από τις παιδικές χαρές που προαναφέρονται ήδη εκτελούνται εργασίες στην Ανάληψη και στο πάρκο Καλλιθέας, ενώ σύντομα ξεκινά και η κατασκευή στο παρκάκι Σπυρίδη – Ρ. Φεραίου. Οι υπόλοιπες έχουν ολοκληρωθεί και αποδοθεί προς χρήση.

Το πρόγραμμα του Δήμου Βόλου θα συνεχιστεί μέχρις ότου υλοποιηθεί συνολικά η δέσμευση του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου ότι κάθε γειτονιά, κάθε συνοικία και κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου θα αποκτήσουν μια σύγχρονη, ασφαλή και λειτουργική παιδική χαρά, ευρωπαϊκών προδιαγραφών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει