Δέσμευση Τέα στην πρόταση του Α. Κουμιώτη για προσπάθεια, με τη βοήθεια Τριαντόπουλου, απλούστευσης του Νόμου για τον καθαρισμό εγκαταλελειμμένων οικοπέδων και οικιών

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Με τις αποζημιώσεις του Ιανού από τον κ. Τριαντόπουλο έχει συντελεστεί κάτι το πρωτοπόρο… Τέλος του μήνα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και για το άλλο 35% των αποζημιώσεων, που για πρώτη φορά έφτασαν το 55%… Μέσα στο Φθινόπωρο αναμένεται η ολοκλήρωση της γέφυρας στο Χολόρεμα…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Παρασκευής ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Χωροταξίας και Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γιάννης Τέας, αναφερθείς τόσο σε θέματα της αρμοδιότητάς του, μεταξύ των οποίων και στις διαδικασίες αποζημίωσης του Ιανού, ως Συντονιστής της Επιτροπής που συνεργάστηκε με τον κ. Τριαντόπουλο, όσο και σε έργα, μεταξύ των οποίων η γέφυρα του Χολορέματος, ενώ δεν δίστασε να δεσμευτεί στην πρόταση του Αντώνη Κουμιώτη για προσπάθεια απλούστευσης του Νόμου για τον καθαρισμό εγκαταλελειμμένων οικοπέδων και οικιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τέας αναφερθείς στις αποζημιώσεις του Ιανού και αφού μίλησε θερμά για τον κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος κατά την διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο ότι υφυπουργοποιείται, μίλησε για πρωτοπόρα διαδικασία με αποτέλεσμα για πρώτη φορά οι αποζημιώσεις να φτάσουν στο 55%, με το 20% να έχει ήδη δρομολογηθεί και οι διαδικασίες για το άλλο 35% να ολοκληρώνονται μέχρι τέλος του μήνα, γεγονός πρωτόγνωρο ως προς την ταχύτητά του για τα ελληνικά δεδομένα.

Με αφορμή τις πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα, ο κ. Τέας, με το παράδειγμα των όσων συνέβησαν στο Μάτι, ερωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σε οικισμούς άναρχα δομημένους, λέγοντας ότι σε συνεργασία των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης με το κεντρικό κράτος, αναζητούνται ήδη λύσεις, που δεν θα επηρεάσουν περιουσίες, ώστε να δημιουργηθούν πιο ασφαλείς συνθήκες μετακίνησης των πολιτών σε έκτακτες καταστάσεις.

Σε αυτό το σημείο, ο Αντώνης Κουμιώτης ζήτησε τη δέσμευση του Εντεταλμένου Σύμβουλου ως εκ της θέσεώς του, να προσπαθήσει σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τον υφυπουργό Τριαντόπουλο, ώστε να επιτευχθεί η απλούστευση του Νόμου για τον καθαρισμό εγκαταλειμμένων οικοπέδων και οικιών, από τα οποία ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών.

Ο κ. Τέας δεσμεύτηκε να προσπαθήσει από σήμερα κιόλας, ειδικά τώρα που μας δίνεται μια ιδανική ευκαιρία με τον συντοπίτη κ. Τριαντόπουλο σε μία τέτοια θέση από την οποία μπορεί και θα κινεί ακόμη περισσότερο αυτά τα νήματα.

Τέλος, ο κ. Τέας απαντώντας σε ερώτηση ακροατή για την γέφυρα του Χολορέματος, απάντησε ότι θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του Φθινοπώρου, κάνοντας με αφορμή αυτό μία σύντομη αναφορά στα εν εξελίξει έργα της Περιφέρειας και καταλήγοντας λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θεωρώ ότι έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε, εμείς ως νεοφερμένοι, έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε, από τον Περιφερειάρχη μας κ. Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη μας κα Κολυνδρίνη”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει