Δέσμευση του Βασ. Κικίλια στον Κων. Μαραβέγια για τη στήριξη του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Β. Σποράδων

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τα πρώτα συμπεράσματα από την πιλοτική λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Βορείων Σποράδων, μετέφεραν στον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και ο καθηγητής, μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Θωμάς Πούλιος. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο, συμμετείχε επίσης η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Βίκυ Λοΐζου.

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία του Παρατηρητηρίου στις Βόρειες Σποράδες στηρίχθηκε σε μια πρωτοβουλία του κ. Μαραβέγια και υλοποιήθηκε από μέλη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Στάθη Βελησσαρίου και κ. Θωμά Πούλιο. Μάλιστα, είχε παρουσιαστεί στους φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάϊο στην Σκιάθο.

Ο κ. Πούλιος ζήτησε στη στήριξη του υπουργείου για τη συνέχιση της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει συνεχής καταγραφή δεδομένων για αρκετά χρόνια, ώστε να επιτυγχάνεται η προώθηση των τουριστικών προορισμών και η βιωσιμότητά τους.

Από την πλευρά του ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια και νομοθετικά, ενώ δήλωσε επίσης ότι σε συνεργασία της κυβέρνησης με τους δύο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αναζητηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση του εγχειρήματος. Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η γενικότερη αδυναμία συλλογής στοιχείων που βοηθούν το υπουργείο στη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής, επιλύεται με την ύπαρξη τέτοιων εργαλείων που καταγράφουν τις τουριστικές τάσεις και κατευθύνουν τους επιχειρηματίες του τουρισμού προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει