Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ για τις αυξήσεις στο τιμολόγιο ρεύματος

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ πραγματοποίησαν σήμερα, μετά από κάλεσμα της γραμματείας Βόλου του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές εργατικών σωματείων.

Αφορμή ήταν η ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ και επιπλέον μέτρα ενάντια στις λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Κ. Στεργίου, εκ μέρους της γραμματείας Βόλου του ΠΑΜΕ, έκανε την εξής δήλωση:

«Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση των τιμολογίων ως και 20% και τόνισε ότι τα τελευταία 10 χρόνια τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξήθηκαν τουλάχιστον 150%.

Είναι μια πολιτική που στρέφεται ενάντια στο εργατικό εισόδημα, που έχει συρρικνωθεί δραστικά, είναι μια πολιτική που εξυπηρετεί την απελευθέρωση της ενέργειας, η οποία έγινε ένα ακριβό εμπόρευμα.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τη στρατηγική της απελευθέρωσης της ενέργειας της Ε.Ε., προχωράει τάχιστα, με την πολιτική της, στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με το ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων και το ξεπούλημα συνολικά της ενέργειας, σε όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Στο όνομα της διάσωσης της ΔΕΗ, με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016, νομοθετήθηκε στη Βουλή, το 50% του πελατολογίου της να περάσει σε ιδιωτικούς ομίλους, ενώ οι όμιλοι αυτοί που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, θα την αγοράζουν από τη ΔΕΗ κάτω του κόστους παραγωγής, για να την πωλούν ανταγωνιστικά στη ΔΕΗ.

Αυτή είναι η ουσία και η πραγματικότητα των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ και από πού προέρχεται το μεγάλο χρέος που επικαλούνται.

Συνεχίζουμε τους αγώνες! Καλούμε στο μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, με ώρα αναχώρησης τις 13:30 από το Δημαρχείο Βόλου»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει