Διανομή κρέατος σε πλέον των 1.000οικογενειών από το Δήμο Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με πρωτοβουλία και ενέργειες του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας προκειμένου να ενισχυθεί και να διευρυνθεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και με οδηγό την βούληση να μην υπάρξει καμία οικογένεια που θα στερηθεί των βασικών για το γιορτινό της τραπέζι ο Δήμος Βόλου την προσεχή Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020, και την προσεχή Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στα Δημαρχεία Βόλου και Νέα Ιωνίας θα προχωρήσει στη διανομή κρέατος σε 1.000 και πλέον οικογένειες του Δήμου μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες, με την κρίση της πανδημίας να κορυφώνεται.

Η ποσότητα που θα διανεμηθεί αναφέρεται σε ένα κοτόπουλο και χοιρινό κρέας, συνολικού βάρους 4,5 κιλών ανά οικογένεια και η δαπάνη δεν θα επιβαρύνει τον Δήμο αλλά καλύπτεται εξ ολοκλήρου κατά τα 2/3 από δωρεές επιχειρηματιών φίλων του Δημάρχου και κατά το 1/3 από δωρεά του ίδιου του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου. Οι οικογένειες που θα λάβουν τη βοήθεια σε τρόφιμα είναι αυτές των οποίων οι δικαιούχοι είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα οικονομικής αδυναμίας του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου και ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Βόλου, καθώς και από τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές του Δήμου Βόλου. Θεωρείται αυτονόητο ότι αν υπάρξουν ανάγκες για επιπλέον οικογένειες αυτές θα καλυφθούν.

Τέλος σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παροχή προς τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας είναι έκτακτη και ανεξάρτητη από τις πάγιες παροχές που γίνονται από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει