Διήμερη επίσκεψη ομάδας Αμερικανών δημοσιογράφων στην Μαγνησία

Με επικεφαλής της γνωστή chef Νταϊάνα Κόχυλα

“Με ένα φιλόξενο τραπέζι το βράδυ της Δευτέρας 7 Μαϊου από το Επιμελητήριο Μαγνησίας ολοκληρώθηκε η διήμερη παραμονή ομάδας δημοσιογράφων γαστρονομίας από τις ΗΠΑ στην περιοχή, στο πλαίσιο του προγράμματος Enterprise Greece που στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών”, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Η δημοσιογραφική ομάδα είχε την ευκαιρία στην ολιγοήμερη παραμονή της να γνωρίσει τα ντόπια προϊόντα της περιοχής του Πηλίου, να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα, να μυηθούν σε αυτήν και να έρθουν σε επαφή με την μακραίωνη κουλτούρα και τον πολιτισμό του βουνού των Κενταύρων.

Της δημοσιογραφικής αποστολής ηγούνταν η γνωστή chef κ. Νταϊάνα Κόχυλα, η οποία και συνεισέφερε στην προβολή των χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της ελληνικής διατροφής, ώστε τελικά να καταστούν οικεία στον Αμερικανό καταναλωτή.

Σε δηλώσεις της η κ. Κόχυλα σημείωσε πως «η ξενάγηση των δημοσιογράφων έγινε σε μέρη που είναι λίγο εκτός τουριστικής «συνήθειας», ιδίως για τους ξένους τουρίστες και ειλικρινά έχουν μείνει κατενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του τόπου.

Οι επισκέπτες έχουν εντυπωσιαστεί με το ελληνικό φιλότιμο, με τα απίστευτα φαγητά που έχουν δοκιμάσει αυτές τις ημέρες στην περιοχή, με το κρασί και το τσίπουρο που έχουν γευτεί, αλλά και με την ποικιλία και με την παράδοση των μεζέδων της περιοχής…

Θεσμοί, όπως το Επιμελητήριο, σαφώς μπορούν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της προώθησης της ελληνικής παράδοσης και των προϊόντων, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, γι’ αυτό και πάντα επιδιώκουμε τη συνεργασία».

Στο περιθώριο της βραδιάς ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Βασίλης Καραλής, είχε μία γόνιμη συνομιλία με την κα Κόχυλα και την Προϊσταμένη του Τμήματος Προώθησης και Προβολής Αγροτικών Προϊόντων, Τροφίμων και Ποτών του Enterprise Greece κα Αννίτα Τρυποσκούφη, όπου αποφασίστηκε από κοινού στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας να επαναληφθεί η φιλοξενία της ομάδας των Αμερικανών δημοσιογράφων και του χρόνου και αυτή την φορά, η ξενάγηση θα αφορά τα νησιά των Β. Σποράδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση έρχεται ως συνέχεια της επιτυχημένης παραμονής του Chamber Music Society του Lincoln Center στη Μαγνησία, με απώτερο σκοπό την τουριστική ανάδειξη της περιοχής”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει