Διήμερο οδοιπορικό στα μονοπάτια του βουνού των Κενταύρων

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγιου Γεωργίου Νηλειας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» στο Νότιο Πήλιο , διοργανώνει και φέτος τον γνωστό στους πανταχόθεν φυσιολάτρες στην Ελλάδα ,διήμερο περιβαντολογικο περίπατο Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 ,στο κατάφυτο βουνό των Κενταύρων , εδώ στο Πήλιο.

Το Πήλιο, το μυθικό βουνό των Κενταύρων, είναι συνδεδεμένο με πολλές μυθολογικές αφηγήσεις και προικισμένο με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές. Μια μεγάλη ποικιλία βιότοπων Οξιές, βαλανιδιές, λεύκες και τα έλατα κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος του βουνού. Αναμεσά τους εκατοντάδες αυτοφυή φυτά και βότανα φαρμακευτικής και θεραπευτικής αξίας. Αποτελεί ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για όσους επιθυμούν να ζήσουν για λίγο κοντά στη φύση.

Η επαφή με την φύση ξυπνά πρωτόγνωρα συναισθήματα και ανέκαθεν εξιτάριζε τους φυσιολάτρες. Ειδικά στην περίπτωση του Πήλιου η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για ένα βουνό με πλούσια μυθολογική παράδοση και μακραίωνη ιστορία.

Η αναχώρηση των συμμετεχόντων θα γίνει στις 6 το απόγευμα από την κεντρική πλατεία του χωριού μας – Άγιος Γεώργιος Νηλειας – και προορισμό το καταφύγιο στην  κορυφή του βουνού όπου και θα διανυκτερεύσουν .

Την επόμενη το πρωί ,θα ξεκινήσουν  για το 5ωρο οδοιπορικό ταξίδι  για Μοναστηράκι ,Γολγοθά , και Προφήτη Ηλία , με στάση για τσίπουρο . Ακολουθεί η  επιστροφή στον Άγιο Γεωργιο Νηλειας

Για όσους δεν επιθυμούν την διανυκτέρευση , το πρωί της Κυριακής στις 7:15 στην πλατεία του χωριού θα υπάρξει μεταφορικό μέσον για να τους μεταφέρει στο καταφύγιο και να συνεχίσουν με τους υπόλοιπους .

Ευνοείται ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ενδεδυμένοι κατάλληλα για την περίσταση και να είναι κάτοχοι κατάλληλου για την περίπτωση εξοπλισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες , Κος Στέφανος Βιδουρης 6977252201 και στον Πρόεδρο του Συλλόγου Κο Δημήτρη Ραμματα  6973215361

Μπορεί επίσης να σας αρέσει