Δηλώσεις Ζαχαριάδη για τις συντάξεις λίγο πριν τη ΔΕΘ μέσα από το Marconi 96,1

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Αφού τα νούμερα βγαίνουν… Δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο πρέπει να εφαρμόσουμε κάτι το οποίο ψηφίσαμε υπό την ασφυκτική και στραγγαλιστική πίεση του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων και στο θέμα των συντάξεων.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζαχαριάδης: “Θα διαπραγματευτούμε και άδικες και αντικοινωνικές πτυχές και μέσα σε αυτό μπαίνει και το ζήτημα των συντάξεων. Εφόσον ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός, η χώρα πιάνει το πρωτογενές πλεόνασμα που θέλει, είμαστε πολύ πάνω από τους στόχους σε όλα τα ζητήμα τα οποία έχουνε τεθεί, δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο θα πρέπει να εφαρμόσουμε κάτι το οποίο ψηφίσαμε υπό την ασφυκτική και στραγγαλιστική πίεση του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε για να κλείσει η αξιολόγηση. Αφού δεν είχε δίκαιο το ΔΝΤ και ο κ. Σόιμπλε ότι τα νούμερα δεν θα βγούν, αφού τα νούμερα βγήκαν, αφού τα νούμερα βγαίνουν”.

“Η λογική του ότι η χώρα ανταλλάσσει ζητήματα εξωτερική πολιτικής με δημοσιονομικές ελαφρύνσεις είναι απαράδεκτη…”

Ερωτηθείς σχετικά με την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς των εθνικών ζητημάτων και της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε σε αυστηρό τόνο: “Είναι ανεύθυνοι και απαράδεκτοι για τη χώρα, οι άνθρωποι που κάνουν αυτή την κριτική κάνουν ζημιά στην πατρίδα. Δεν αντιλαμβάνονται τί σημαίνει εξωτερική πολιτική, δεν αντιλαμβάνονται τί σημαίνει διπλωματία και γι’ αυτό δεν μπορούν να ηγηθούν και να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα, διότι δεν μπορούν να καταλάβουν τί σημαίνει συσχετισμός, τί σημαίνει διεθνής συνομιλητής, τί σημαίνει Βαλκάνια, τί σημαίνει νοτιοανατολική Μεσόγειος, τί σημαίνει λύνω προβλήματα… Η λογική του ότι η χώρα ανταλλάσσει ζητήματα εξωτερική πολιτικής με δημοσιονομικές ελαφρύνσεις είναι απαράδεκτη, ανόητη και επιζήμια για τη χώρα”.

“Ο κ. Μητσοτάκης, πριν κάνει κριτική σε εμάς… θα πρέπει να κάνει αυτοκριτική για το γεγονός ότι η παράταξή του χρεοκόπησε τη χώρα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ…”

Αναφερθείς στις δηλώσεις Μητσοτάκη από την Θεσσαλονίκη και την κριτική εις ότι αφορά στα φορολογικά θέματα, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε: “Πολιτική και προγραμματική μας προτεραιότητα, τώρα που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια είναι να περάσουμε στην δίκαιη ελάφρυνση των βαρών, τηρώντας βεβαίως τους δημοσιονομικούς στόχους τους οποίους έχει συμφωνήσει η χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης, πριν κάνει κριτική σε εμάς και η κριτική είναι θεμιτή και καλοδεχούμενη, θα πρέπει να κάνει μία αυτοκριτική για το γεγονός ότι η παράταξή του χρεοκόπησε τη χώρα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ…”, για να συνεχίσει:

“Εμείς προτείνουμε μία δίκαιη αποφορολόγηση και μία δίκαιη ελάφρυνση των βαρών, έχοντας ως στόχο την ανασυγκρότηση της κοινωνικής συνοχής, την ύπαρξη ισχυρού κοινωνικού κράτους, υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης βασίζει την πρότασή του, για ταχεία αποσυμπίεση από τους φόρους, στην κοινωνική διάλυση, στην κοινωνική καταστροφή, στην περικοπή δαπανών σε χώρους που όχι δεν πρέπει να κάνουμε περικοπή δαπανών, αλλά πρέπει να κάνουμε στοχευμένη παρέμβαση ώστε να ενισχυθούν”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει