Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργο 1,7 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Μαγνησίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ένα ακόμη οδικό έργο δημοπρατείται το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Πρόκειται για το έργο «Κατεπείγουσα αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας», προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, δρομολογούμε ένα νέο οδικό έργο για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα έργα που μελετά, δρομολογεί, χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην τοπική πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Παρεμβάσεις

Με το έργο πρόκειται να αποκατασταθούν βλάβες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες προκλήθηκαν από τις ακραίες βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2019, σε περιοχές της Μαγνησίας. Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες κυρίως στο οδόστρωμα, στα πρανή, στα τοιχία αντιστήριξης και στις τάφρους αποχέτευσης ομβρίων. Προκλήθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις σε τμήματα των οδών – καταπτώσεις πρανών, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και επιδείνωση σε πολύ μεγάλο βαθμό μικρών βλαβών στο οδόστρωμα καθώς επίσης βλάβες στον εξοπλισμό των οδών όπως στηθαία, στύλοι επισήμανσης οριογραμμών.

Για την αποκατάσταση, προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25 και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεμα, και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις που θα υποδείξει η υπηρεσία.
Κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής επιφανειακών υδάτων
Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια
Κατασκευή πασσαλοσυστοιχιών με ενιαίο κεφαλόδεσμο για σταθεροποίηση των κατολισθήσεων
Αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης – βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει