Δήμος Σκιάθου: “Μείνετε σπίτι – θα έρθουμε εμείς!”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στον Δήμο παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος αυτοκίνητο για να χρησιμοποιηθεί, για την κάλυψη αναγκών των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 150 Δήμοι της χώρας, από τους 332 συνολικά.

Πρόκειται για πρόγραμμα της Κ.Ε.Δ.Ε. με τη συνεργασία της Toyota Ελλάς και το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας των Δήμων, να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, λόγω της υγειονομικής κρίσης, για όλο το χρονικό διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

Ο Δήμος Σκιάθου έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση της δομής κοινωνικής φροντίδας που αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί). Στόχος είναι η εξασφάλιση της πρόσβασής τους στα βασικά αγαθά που αφορούν την διατροφή και την υγεία τους, με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Θα αξιολογείται κάθε αίτημα και θα δίνεται λύση σε θέματα, όπως π.χ. παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες κ.α.

Η καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 16:00, στα τηλέφωνα: 2427350100, 2427350101, 2427350104, 2427350121, 2427350136, καθώς επίσης και στο e-mail: [email protected]

Στα ίδια τηλέφωνα μπορούν να δηλώσουν εθελοντές που θα ήθελαν να ενισχύσουν τη δομή.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου για τη συνεργασία και την ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου μας. Η παραχώρηση του οχήματος συμβάλει σημαντικά στο να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις συμπολιτών μας που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, η οποία επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Χρέος είναι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία των πολιτών και τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων. Μένουμε σπίτι. Εξυπηρετούμαστε από τον Δήμο». δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει