Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: Μένουμε μακριά από διχαστικές πρακτικές. Κρατάμε την κοινωνία ενωμένη, το Πήλιο ζωντανό

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με σημαία της την καταστροφολογία, απελπισμένη από τη μεγάλη απήχηση του έργου και της αμεσότητας των παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, η μείζονα μειοψηφία εξακολουθεί να αντιπολιτεύεται με μηδενιστικό λόγο και ανακριβείς τοποθετήσεις.

Η αναφορά της επικεφαλής της παράταξης κ. Μαρίας Σαμαρά σε απευθείας αναθέσεις με αιχμές για τη νομιμότητα των διαδικασιών, αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της ορθής απόφασης του Δημάρχου της στην περίοδο 2010-2014 να την εκδιώξει ως ακατάλληλη από τη θέση της Αντιδημάρχου Οικονομικών.

Ευτυχώς για τους Δημότες μας, η Δημοτική Αρχή τους, προσηλωμένη στη νομιμότητα και τη διαφάνεια δεν θα υποθηκεύσει το μέλλον του Δήμου με δάνεια, ούτε θα ναρκοθετήσει την πρόοδο με οφειλές σε προμηθευτές.

Οι Δημότες αποφάσισαν δύο φορές στις τελευταίες δύο δημοτικές εκλογές ποιόν εμπιστεύονται να νοικοκυρέψει τον Δήμο, να βάλει την περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης, δημιουργώντας συνθήκες προόδου.

Με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, η Δημοτική Αρχή έχει αποπληρώσει χρέη παρελθόντων ετών και οι προμηθευτές εξοφλούνται σε εύλογο διάστημα παρά το δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον.

Συνεχίζουμε με προσήλωση στη νομιμότητα και τη διαφάνεια, ακολουθώντας αυστηρά το πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ και οι αποφάσεις μας υπόκεινται, όπως όλων των Δήμων, στον πολύπλευρο προληπτικό έλεγχο της Πολιτείας.

Αναφορικά με τις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, και πάλι η μείζονα αντιπολίτευση δείχνει πως βρίσκεται σε μια τεράστια απόσταση από την πραγματικότητα.

Οι αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, δεν περιορίζονται αριθμητικά από τον νομοθέτη καθώς η οικονομική κατάσταση του Δήμου πρέπει να είναι ρεαλιστική και να συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Οι εποχές της διαμόρφωσης προϋπολογισμών χωρίς τροποποιήσεις και διαρκείς ελέγχους, οδήγησαν στο παρελθόν πολλούς ανεξέλεγκτους ΟΤΑ στο κόκκινο, χρεωμένους και σε καθεστώς επιτήρησης.

Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, εφαρμόζοντας στο ακέραιο και το πλαίσιο για τους προϋπολογισμούς, μεριμνά έγκαιρα για την αναμόρφωση ώστε για παράδειγμα έκτακτα έσοδα για αποκαταστάσεις ζημιών από φυσικές καταστροφές όπως και απρόβλεπτα έξοδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να ενσωματώνονται στις καταστάσεις εσόδων και εξόδων.

Χωρίς καμία έκπτωση στην επαρκή προμήθεια υλικών και μέσων προστασίας εργαζομένων από τον κορονοϊό, κρατάμε ζωντανό τον τουρισμό στην περιοχή μας και σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς του τουρισμού, στηρίζουμε την επικοινωνιακή προβολή του τόπου μας.

Η μείζονα μειοψηφία, δεν επιθυμεί τη σωτηρία του τουρισμού και προτείνει ποσά από προηγούμενη αναμόρφωση, να παραμείνουν σε κωδικούς για υλικά κατά του covid, όταν ο Δήμος έχει εξασφαλίσει επάρκεια ειδών και μέσων προστασίας και για το μέλλον.

Άλλωστε η μέριμνά μας για τα μέτρα κατά της πανδημίας αποτυπώνονται πανελλαδικά με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις – περιοχές μη covid και πρώτος στην ηπειρωτική Μαγνησία με τα λιγότερα κρούσματα από κάθε άλλο Δήμο.

Με τους δημότες μας, με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας στο πλευρό μας, δίνουμε τη μάχη και κατά της πανδημίας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα, κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο.

Δημιουργούμε συνέργειες με εμφανή αποτελέσματα, κυρίως όμως κρατάμε αποστάσεις. Μένουμε μακριά από διχαστικές πρακτικές.

Κρατάμε την κοινωνία ενωμένη, το Πήλιο ζωντανό, δυνατό.

Καλές γιορτές σε όλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει