Δωρεά αγροτεμαχίου στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την παράδοση των ευεργετών και δωρητών που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία τους στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για την αξιοποίηση υπέρ της τοπικής κοινωνίας, διατηρούν άσβεστη δημότες όπως τα αδέλφια Ευθύμης και Ιωάννα Μπάστη με τη δωρεά αγροτεμαχίου τους στην περιοχή του Αϊ – Γιάννη.

Τα δύο αδέλφια εξέφρασαν την επιθυμία τους να δωρίσουν στον Δήμο την έκταση που κατέχουν στη θέση “Κάβος”, εκτός οικισμού Αι – Γιάννη και σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή δρομολογήθηκε η δωρεά με την υπογραφή των συμβολαίων στο Δημαρχιακό κατάστημα στην Ζαγορά.

Κατά την υπογραφή των συμβολαίων παρουσία της Συμβολαιογράφου κ. Αθηνάς Γκέρτσου, ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του Δήμου για τη δωρεά του αγροτεμαχίου, ενέργεια η οποία έχει ισχυρό συμβολισμό σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.

“Η απόφαση των αδελφών Μπάστη να δωρίσουν στον Δήμο ακίνητό τους, καταδεικνύει, εκτός από την ανιδιοτελή και ευγενική προσφορά, το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τον τόπο μας. Μια περιοχή με έντονη κοινωνική αλληλεγγύη και σταθερή, ισχυρή παράδοση σε ευεργεσίες και δωρεές.

Εκ μέρους των δημοτών, τους ευχαριστούμε θερμά και είμαστε βέβαιοι πως με τη γενναιόδωρη πράξη τους, θα αποτελέσουν λαμπρά παραδείγματα προς μίμηση και σε άλλους συνδημότες.

Αποδεικνύουν ότι οι αξίες της κοινωνικής συνείδησης και της προσφοράς είναι ζωντανές και ελπιδοφόρες.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τέτοιες ενέργειες κοινωφελούς εμβέλειας να τυγχάνουν της αναγνώρισης και διαχείρισης που τους αρμόζει, στο πνεύμα της δωρεάς τους.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει