ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ για το Ε.Σ.Υ. – Γέμισαν οι Μ.Ε.Θ. όλης της Θεσσαλίας: Σε Αττική και Πελοπόννησο οι ασθενείς

Αυτήν τη στιγμή γεμάτες είναι οι συνολικά 71 κλίνες και των πέντε νοσοκομείων στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Γέμισαν οι ΜΕΘ και στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Χαλκίδας που δέχονταν ασθενείς με κορονοϊό από τη Θεσσαλία

Στην Αττική, ενδεχομένως και στην Πελοπόννησο, θα διακομίζονται στο εξής οι ασθενείς με κορονοϊό από τη Θεσσαλία, αφού όλα τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, συνολικά 71 κλίνες, και των πέντε νοσοκομείων στους τέσσερις νομούς της συγκεκριμένης Περιφέρειας αυτήν τη στιγμή είναι γεμάτα. Άδεια κλίνη ΜΕΘ δεν υπάρχει πλέον ούτε στο νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο εδώ και περίπου είκοσι μέρες διακομίζονται ασθενείς με covid-19 από τη Θεσσαλία, ενώ πριν από λίγο γέμισε και η τελευταία άδεια κλίνη ΜΕΘ και στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, το οποίο την τελευταία εβδομάδα σήκωνε το βάρος από τη Θεσσαλία.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν στο ethnos.gr ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνος Γιαννακόπουλος, αυτήν τη στιγμή γεμάτες είναι οι 27 κλίνες ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι 18 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, οι 12 του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι 8 του Νοσοκομείου Βόλου και οι 6 του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Επίσης, γέμισαν οι έξι κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Λαμίας, ενώ στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας μέχρι πριν από λίγο ήταν κατειλημμένες οι 7 από τις 8 κλίνες ΜΕΘ, ωστόσο πλέον καλύφθηκε και η τελευταία με νέα διακομιδή ασθενούς από τη Θεσσαλία.

«Οι ΜΕΘ Σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, καθώς και σε αυτά της Λαμίας και της Χαλκίδας πλέον έχουν γεμίσει και στο εξής θα πάμε νοτιότερα. Λογικά θα μας δώσουν εντολή να διακομίζουμε ασθενείς στα νοσοκομεία της Αττικής, ενδεχομένως και σε αυτά της Πελοποννήσου. Πλέον ο Θεός βοηθός για όλους μας», τονίζει στο ethnos.gr ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Γιάννης Γούλας.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα γίνονται 4-5 διακομιδές ασθενών από τη Θεσσαλία προς τα νοσοκομεία άλλων περιοχών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει