Eπίσκεψη Κ. Καρτάλη στα Κανάλια

Τα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και ειδικότερα το Γυμνάσιο/Λύκειο Καναλίων, το Σουρλίγκειο Ιδρυμα – Γηροκομείο, το κτιριακό έργο που θα φιλοξενήσει το Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας και το Μουσείο και τα έργα στη λίμνη Κάρλα.

Όπως δήλωσε ο Κ. Καρτάλης «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Γυμνάσιο-Λύκειο Καναλίων και να συζητήσω με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για το σχολείο, τις δραστηριότητες του αλλά και τις μελλοντικές του προοπτικές. Είναι προφανές ότι το σχολείο πρέπει να διατηρηθεί στην περιοχή καθώς καλύπτει μία ιδιαίτερα ευρεία ζώνη και εξυπηρετεί απομακρυσμένες περιοχές, όπως το Κεραμίδι.

Οφείλω να επισημάνω την αγάπη των εκπαιδευτικών για το σχολείο των Καναλίων. Το Σουρλίγκειο Ιδρυμα χρειάζεται την υποστήριξη μας, όπως κάθε άλλη προνοιακή δομή. Γίνεται σημαντική δουλειά για την τρίτη ηλικία σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Επισκέφθηκα και το νέο κτίριο του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κάρλας.

Πρόκειται για μία μεγάλη υποδομή που πρέπει να φροντίσουμε ότι θα συντηρηθεί σωστά και θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και δραστηριοτήτων στην περιοχή. Τέλος τα έργα στη λίμνη Κάρλα προχωρούν και η ανασύσταση της λίμνης είναι στα τελευταία στάδια. Εχουν όμως καθυστερήσει τα περιβαλλοντικά μέτρα για την προστασία της λίμνης και αυτό πρέπει να διορθωθεί.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει