“Έφυγε” ο Βολιώτης δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Διαμαντόπουλος

Τελευταίο αντίο το Σάββατο, στις 11.00, από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών, ο γνωστός Βολιώτης δημοσιογράφος και επί σειρά 34 ολόκληρων ετών εκδότης της ιστορικής εφημερίδας του Βόλου «Εμπρός» Νίκος Διαμαντόπουλος, που άφησε τη δική του σφραγίδα στην τοπική δημοσιογραφία. Ήταν παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών και ευτύχησε να δει και δύο εγγόνια.

Γεννήθηκε στο Βόλο, στις 3.9.1930. Επί 34 ολόκληρα χρόνια εξέδιδε την ιστορική εφημερίδα της πόλης «Εμπρός», η οποία στη συνέχεια πέρασε στα χέρια του Γιώργου Κουμιώτη και του Δημήτρη Γεωργιάδη.

Διετέλεσε συντάκτης των εφημερίδων: «Ταχυδρόμος», «Θεσσαλία», «Θάρρος» Βόλου, τηλεοπτικού Σταθ­μού TRT. Ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών, ραδιοφώνου και τηλεόρασης ΕΡΤ.

Πραγματοποίησε δη­μοσιογραφικές αποστολές σε Κίνα, Σοβιετική Ένωση, Σκανδιναβία, χώρες Δυτ. και Ανατ. Ευρώπης, Αμερικής και Αφρικής σε συνόδους ΝΑΤΟ και ΕΟΚ σε Βρυξέλλες, Παρίσι, Κοπεγχάγη και Δουβλίνο. Μέλος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και αιρετός Πρόεδρος Επικουρικού Ταμείου Αρωγής Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύ­βοιας επί 20ετία και στέλεχός του από το 1970 μέχρι το 1999. Αντιπρόεδρος Ένωσης Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας.

Η κηδεία του, εν μέσω της οικογένειάς του, συγγενών, φίλων και συναδέλφων δημοσιογράφων θα γίνει το Σάββατο στις 11.00 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου. Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Σύλλογο “ΦΛΟΓΑ” και στο Ορφανοτροφείου Βόλου.

Ψήφισμα για την απώλεια του Νίκου Διαμαντόπουλου, εξέδωσαν τα Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καθώς και του Επικουρικού Ταμείου Αρωγής Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύ­βοιας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει