Εισαγγελική έρευνα για την μόλυνση του Παγασητικού, μετά την μήνυση Μπέου

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλαν χθες οι εισαγγελικές αρχές του Βόλου σχετικά με την μόλυνση του Παγασητικού κόλπου μετά την καταστροφική πλημμύρα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, από ακάθαρτα νερά που καταλήγουν σε αυτόν από τον Πηνειό, αφού περάσουν μέσα από το ανοιχτό θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλα.

Η προκαταρκτική αναμένεται να διερευνήσει όσα καταγγέλθηκαν από τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή 22/9.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, ο Βιολογικός σταθμός καθαρισμού της Λάρισας αφού ήταν εκτός λειτουργίας δεν μπορούσε να επεξεργαστεί τα λύματα τα οποία κατέληγαν στον πλημμυρισμένο Πηνειό και από εκεί στη λίμνη Κάρλα με τελική κατάληξη τον Παγασητικό ο οποίος επιβαρυνόταν επικίνδυνα όλη αυτή την περίοδο.

Ο δήμαρχος κατήγγειλε περιβαλλοντικό έγκλημα και με τη μηνυτήρια αναφορά ζητά να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Όπως είχε πει, περίπου 700.000 m3 λύματα την ημέρα από τον Βιολογικό της Λάρισας, είχαν ροή προς τον Παγασητικό και τα δείγματα που λήφθηκαν από το λιμάνι, τον Άναυρο και τις Αλυκές έδειξαν ότι οι δείκτες τους είναι πολύ υψηλοί σε κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους και υπάρχει μεγάλο μικροβιακό φορτίο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει