Εκδρομή – Πεζοπορία στο Σκλήθρο από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου

Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας διοργανώνει Πεζοπορία για τα μέλη και τους πολυπληθείς φίλους της, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

Πρόγραμμα περιήγησης:

07:30… Συγκέντρωση για αναχώρηση μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου με προορισμό το Σκλήθρο

09:15... Άφιξη στο Σκλήθρο, το οποίο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 435 μ., στο κατάφυτο Μαυροβούνι, ανάμεσα στον Κίσσαβο και το Πήλιο.

Συνδυάζει βουνό και θάλασσα και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για κάθε φυσιολάτρη.

Το καταπράσινο Σκλήθρο με τα αιωνόβια πλατάνια τα οποία είναι ντυμένα με κισσούς και δημιουργούν φυσικά πανύψηλα «τείχη», με τις οξιές, τις καστανιές και τις βελανιδιές, χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δουλείας στην οχυρή θέση που βρίσκεται σήμερα, ώστε να αποφεύγονται οι πειρατικές επιθέσεις.

Κατά την τοπική παράδοση στη θέση αυτή υπήρχε ένα αιωνόβιο δέντρο σκλήθρο – ένα είδος υδρόφυλλου φυτού, το οποίο του έδωσε το όνομα.

09:30… Έναρξη πορείας στο πανέμορφο μονοπάτι Σκλήθρου – Ρακοπόταμου (απόσταση 8 km – διάρκεια πορείας 3 ώρες).

12:30… Άφιξη στην παραλία του Ρακοπόταμου, που αποτελείται από άμμο και πολύ ψιλή πέτρα.

Μία από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά (για κολύμπι και λοιπές δραστηριότητες).

14:00… Φαγητό και Παραδοσιακό γλέντι σε οικογενειακή ταβέρνα με ελληνική κουζίνα, (στο δρόμο για το Πολυδένδρι). Ένας όμορφος διαμορφωμένος χώρος, με υπέροχη θέα στο Αιγαίο για να τέρπεται και το μάτι εκτός από το στομάχι.

17:30… Συγκέντρωση – αναχώρηση και επιστροφή στο Βόλο.

Δηλώσεις Συμμετοχής: κ. Κουτσογιάννης Μαρίνος: 6973827415

Μπορεί επίσης να σας αρέσει